Στο ΚΑΤ νοσηλεύεται εκτός κινδύνου ο δημοσιογράφος- Μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης αναμένεται η κατάθεσή του

Στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας νοσηλεύεται ο δημοσιογράφος και εκδότης Στέφανος Χίος μετά την ένοπλη επίθεση έξω από το σπίτι του στα Βριλήσσια.

Ο Δημοσιογράφος επέστρεφε με το όχημά του στο σπίτι του, στα βόρεια προάστια όταν δέχθηκε τα πυρά όπλου αγνώστου δράστη με αποτέλεσμα να τραυματισθεί. Πεζός μετέβη στο Σισμανόγλειο όπου και κατήγγειλε την ένοπλη επίθεση σε βάρος του.

Όταν όπως καταγγέλλει, δύο κουκουλοφόροι προσέγγισαν το όχημα στο οποίο επέβαινε και τον πυροβόλησαν σχεδόν εξ επαφής. Συνεργάτες του Στέφανου Χίου αναφέρουν πως επιχείρησε να απωθήσει τον ένοπλο με την πόρτα του αυτοκινήτου την οποία και άνοιξε όταν δέχθηκε τα πυρά. Σύμφωνα με τους γιατρούς στο ΚΑΤ και τα δύο τραύματα που φέρει είναι επιφανειακά και δεν διατρέχει κίνδυνο ζωής ο τραυματίας με την  κατάστασή του να χαρακτηρίζεται ελεγχόμενη και παραμένει σε νοσηλεία .

Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι, «μοναδικός μάρτυρας της ένοπλης επίθεσης είναι ο Στέφανος Χίος, η κατάθεση του οποίου εκτιμάται ότι θα προσφέρει στοιχεία στην προανακριτική έρευνα».

Πρόσφατα ο δημοσιογράφος  είχε υποβάλλει αίτημα προς το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ  για διάθεση Αστυνομικού συνοδού, καθώς δεν έχει τις απαιτούμενες προϋποθέσεις, ενώ απορριπτική ήταν και το αίτημα του για διαπίστευση , ενώ η άδεια οπλοφορίας που διαθέτει λήγει εντός των ημερών.