Στo Εσωτερικών Υποθέσεων ο επικεφαλής της Υπηρεσίας της Ρωσιάς

Συνάντηση του επικεφαλής της Κεντρικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Ασφάλειας του Υπουργείου Εσωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Υποστράτηγου Alexander Makarov, με το Διευθυντή της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, Ταξίαρχο Αναστάσιο Αναστασάκο, πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Ελληνικής Υπηρεσίας.

Παρουσία Αξιωματικών των Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελλάδας και της Ρωσίας, πραγματοποιήθηκε (27/06) στο πλαίσιο συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των Υπηρεσιών των δύο χωρών. Στο πλαίσιο της συνάντησης, αναπτύχτηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, που σχετίζονται κυρίως με τις αρμοδιότητες των Υπηρεσιών, την εσωτερική διάρθρωση και τη διοικητική τους υπαγωγή, τα νομοθετικά μέτρα που συμβάλλουν στη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της λειτουργίας τους και τις μεθόδους έρευνας που εφαρμόζουν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.
Επιπλέον οι δυο αντιπροσωπείες είχαν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις και προτάσεις, με βάση την εμπειρία και την τεχνογνωσία τους, στον τομέα των ειδικότερων αρμοδιοτήτων τους.
Οι επικεφαλής των δυο Υπηρεσιών εξέφρασαν την ευαρέσκεια τους για την συνάντηση, την οποία χαρακτήρισαν ως την απαρχή για μια γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία.
Να σημειωθεί ότι η Κεντρική Διεύθυνση Εσωτερικής Ασφάλειας του Υπουργείου Εσωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας είναι η Υπηρεσία που ασχολείται με αδικήματα που διαπράττουν αστυνομικοί (όχι γενικά δημόσιοι υπάλληλοι).
Μετά το πέρας της συνάντησης, ακολούθησε εθιμοτυπική ανταλλαγή αναμνηστικών.