Στις Φυλακές Κορυδαλλού, κυβερνητικό στέλεχος, ανάμεσα σε κρατούμενους έξω από ανοιχτά κελιά

Ανάμεσα σε κρατούμενους της Α πτέρυγας, στο Σωφρονιστικό Κατάστημα του Κορυδαλλού, με ανοιχτά κελιά, και κρατούμενους να ακολουθούν το πρόγραμμα της Φυλακής, βρέθηκε κυβερνητικό στέλεχος με αρμοδιότητες Αντεγκληματικής Πολιτικής

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάμερα τηλεοπτικού σταθμού βρίσκεται στις Φυλακές. Ωστόσο η εικόνα της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου, μέσα στο Σωφρονιστικό Κατάστημα του Κορυδαλλού, να περπατά στο διάδρομο ανάμεσα σε κρατούμενους έξω από τα ανοικτά κελιά τους, χωρίς την παραμικρή ένταση, είναι το αξιοσημείωτο της υπόθεσης.

Σε μια σύντομη συζήτηση που είχαν κρατούμενοι με τους Διοικητικούς του Σωφρονιστικού Καταστήματος και τη Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, παρακάθισαν στο ίδιο τραπέζι και άκουσαν από τους κρατούμενους τα αιτήματά τους, μεταξύ των οποίων στα επισκεπτήρια να τους δίδεται η δυνατότητα άμεση επαφής και να μπορούν να αγκαλιάσουν τα παιδιά τους.

Στο τηλεοπτικό οδοιπορικό, μιλούν, κρατούμενοι για το πώς βρέθηκαν στις φυλακές και πώς περνάει ο χρόνος τους σε έκτιση του εγκλεισμού τους. Ενώ από την πλευρά των διοικητικών, παραθέτουν την δική τους θέση, για όσα θα πρέπει να αλλάξουν ώστε να βελτιωθεί η διαβίωση των κρατουμένων, οι Αρχιφύλακες των Φυλακών Κορυδαλλού, Γιώργος Μαρκάκος και Κωνσταντίνας Λαμπρόπουλος, η Διοικητής των Φυλακών Κορυδαλλού Μαρία Στέφη, και η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου.