“Στην ΠΟΣΥΦΥ θα συνεχίσουμε να εκπροσωπουμε αντικειμενικα, το Συνάδελφο”

Με αφορμή την ανακοίνωση της Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης, για το «Νομοθετικό πλαίσιο συνδικαλιστικού κινήματος»

”Δυστυχώς η Ένωση Αστυνομικών της Ξάνθης μπέρδεψε αρκετά πράγματα στην ανακοίνωση της.

Μια τροπολογία, τις κερκόπορτες του συνδικαλιστικού κινήματος, την Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ., το ειδικό μισθολογιο και το επιχειρησιακό σχέδιο του Αρχηγείου.
Αναζήτησα να βρω κάποια ανακοίνωση της με συνδικαλιστικές διεκδικήσεις αλλά μάταια. Η συνδικαλιστική της τοποθέτηση περιορίζεται στην συγκεκριμένη ανακοίνωση, που στηλιτεύει την Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. για δύο θεματα, για τα οποία όλοι μας γνωρίζουμε τι συμβαίνει.

Σε ότι αφορά το ειδικό μισθολόγιο πρώτη η ΠΟΣΥΦΥ προσέφυγε στο ΣτΕ, από τον Οκτώβριο του 2017 (ακολούθησε η από κοινού προσφυγή της ΠΟΑΣΥ με την ΠΟΑΞΙΑ) ζητώντας να ακυρωθεί εξ ολοκλήρου το νέο ειδικό μισθολογιο των Σ. Α., διότι στο γενικότερο πλαίσιο δε συμμορφωνεται στις προηγούμενες αποφάσεις του ΣτΕ για την επαναφορά του μισθολογιου στα επίπεδα του Ιουλίου 2012.

Επιπλέον κατέθεσε ότι είναι αντισυνταγματικο, διότι η τοποθέτηση των Αστυνομικών προερχόμενων από Συνοριακους Φύλακες στην Γ κατηγορία αντικρούει σε προγενέστερα νομοθετήματα ισοτιμίας του αστυνομικού προσωπικού (π.χ. Ν. 3686/2008).

Για το επιχειρησιακό σκέλος το οποίο εφαρμόζει σήμερα η ΕΛ.ΑΣ για το μεταναστευτικο, η ΠΟΣΥΦΥ εξ αρχής ήταν υπέρ όπως και σήμερα. Αυτό που κατέθεσε όμως στον κ. Αρχηγό είναι τα προβλήματα που έχουν ανακύψει είτε από τα δεκάδες χιλιόμετρα που διανύουν οι συνάδελφοι,είτε από την υπερεγασια που κάνουν, είτε από ζητήματα κατά τόπους που έχουν προκύψει.

Επίσης κατέθεσε και το γεγονός, πως δεν γίνεται οι άλλες υπηρεσίες να μην εμπλέκονται στα ΣΤΕΚ παρά μόνο τα ΤΣΦ. Όπως για παράδειγμα και στην Ξάνθη. Ίσως αυτό ήταν η αιτία της “αφύπνισης” της Ένωσης Αστυνομικών Ξάνθης ! Το προεδρείο της γνωρίζει πολύ καλά.
Η ΠΟΣΥΦΥ, θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους συναδέλφους και να διεκδικεί όπως το κάνει και τώρα.
Αυτό που θα έπρεπε πάντως να ζητήσει η συγκεκριμένη Ένωση, είναι η ελεύθερη συνδικαλιστική έκφραση να διαμορφώνεται όπως την ορίζουν οι συνάδελφοι μας και όχι οι “νόμοι”. Να μπορεί ο κάθε συνάδελφος να επιλεγεί ποιος θα τον εκπροσωπεί και όχι να περιορίζεται από νομοθετηματα. Πεποίθηση μου είναι ότι η γνώση είναι παράγοντας κρίσεως για κάθε ζήτημα. Με δεδομένα και συγκεκριμένα στοιχεία τεκμηριωνεται κάθε συνδικαλιστικη θέση. Ούτε οι φημολογιες ούτε οι αοριστες αναφορές βοηθούν στην αντικειμενικη κρίση κάθε Συνάδελφου.”

ΔΕΡΒΕΝΤΛΗΣ Δημήτριος Μέλος Δ.Σ. της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ και Γ. Γραμματέας Ε.ΣΥ.Φ.Ν. Έβρου