“Στην Μόρια τρέχουν όλοι να ικανοποιήσουν οποιαδήποτε επιθυμία, χωρίς να σκέφτονται ότι δημιουργούν τους μελλοντικούς τροφίμους των Ελληνικών φυλακών”!

Τα επεισόδια στο χωρο κράτησης της Μόριας μεταξύ των ανηλίκων, είναι καθημερινά. “Το παιδί κάποτε ενηλικιώνεται, για να επιβιώσει θα αναγκαστεί να προβεί σε εγκληματικές πράξεις”, διαπιστώνουν υπηρετούντες στο Κέντρο Κράτησης.

wp-1461832505996.jpg

“Η εγκληματική τακτική που τηρείται από τους υπεύθυνους όσων αφορά τη διαχείριση των ανηλίκων αυτά τα αποτελέσματα έχει. Είναι δυνατόν οι ανήλικοι να μην έχουν πρόγραμμα ? Τί ώρες κοιμούνται, τί τρώνε, τί εκπαιδεύονται? Στην Μόρια τρέχουν όλοι να τους ικανοποιήσουν οποιαδήποτε επιθυμία τους, χωρίς να σκέφτονται ότι με αυτό τον τρόπο δημιουργούν τους μελλοντικούς τροφίμους των Ελληνικών σωφρονιστικών ιδρυμάτων! Το παιδί κάποτε ενηλικιώνεται, όταν περάσει την μάντρα που έχει ότι επιθυμει χωρίς την παραμικρή προσπάθεια κ βγει στην σκληρή προσφυγικη κοινότητα για να επιβιώσει θα αναγκαστεί να προβεί σε εγκληματικές πράξεις για να επιβιώσει! Δεν τα λέμε εμείς η ίδια η φύση τα λέει”!!! σχολιάζει για την κατάσταση ο Νίκος Μπαλουρδος.