Στην Ε.Κ.Α.Μ. ένα SUV με 575 άλογα!

Η Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα της Ελληνικής Αστυνομίας, ενισχύει το στόλο των υπηρεσιακών της οχημάτων και βάζει φωτιά στην άσφαλτο με το νέο υπηρεσιακό της όχημα

Οι περισσότεροι γνωρίζουν τα Jeep Grand Cherokee παλιάς γενιάς που διαθέτει η ΕΚΑΜ, τα έχουμε δει σε συνοδείες της Υπηρεσίας και τα MRAP Τyphoon GSS-300, θωρακισμένα οχήματα μήκους 6,65 μέτρων με βάρος 12.5 τόνους.
Επιπλέον στο δυναμικό της η ΕΚΑΜ διαθέτει SUV της Mercedes, ειδικά διαμορφωμένα Nissan Navara και αρκετά ακόμα, τα οποία έχουν δεχτεί τροποποιήσεις για να μπορούν να αντιμετωπίσουν ειδικές καταστάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto, πρόσφατα προστέθηκε στο στόλο της ΕΚΑΜ ένα από τα πιο γρήγορα SUV. Συγκεκριμένα ένα BMW X6M το οποίο εφοδιάζεται με V8 κινητήρα TwinPower Turbo χωρητικότητας 4.4 λίτρων. Η ιπποδύναμη του γερμανικού μοντέλου αγγίζει τα 575 άλογα και η ροπή τα 750Nm. Το νέο όχημα της ΕΚΑΜ μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 100χλμ.ώρα σε 4.2 δευτερόλεπτα ενώ φτάνει σε τελική ταχύτητα (το εργοστάσιο την περιορίζει ηλεκτρονικά) τα 250 χλμ./ώρα.

Η BMW X6M όπως και αντίστοιχα μοντέλα τα έχουν επίλεκτες δυνάμεις της αστυνομίας σε πολλές χώρες. Πλέον και στην Ελλάδα ο στόλος της ΕΚΑΜ αναβαθμίζεται ενώ αναμένεται προστεθούν ακόμη περισσότερα, που θα κινούνται εκτός δρόμου με αλεξίσφαιρη ενίσχυση .

______________________________

* newsauto.gr