Στην διάθεση του Πρωθυπουργού οι παραιτήσεις των Αρχηγών ΠΥ και ΕΛΑΣ.

Στην αναζήτηση ευθυνών για όσα βάσει επιχειρησιακού σχεδιασμού προβλέπεται και δεν εφαρμόστηκαν στη διαχειρηση της φωτιάς στην Ανατολική Αττική με τα τραγικά αποτελέσματα.

Στη διάθεση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα συμφωνα με πληροφορίες του Nantiareport.gr, βρίσκονται οι παραιτήσεις των Αρχηγών των δύο Σωμάτων που είχαν στη διαχείρισή τους τον επιχειρησιακό σχεδιασμό στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική.

Τόσο ο Αντιστράτηγος και Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Σωτήρης Τερζούδη, όσο και ο Αντιστράτηγος της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνος Τσουβαλας φέρονται να είχαν επικοινωνία με τον πολιτικό προϊστάμενο του Υπουργείου αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, στον οποίο ενημέρωσαν για τις προθέσεις του θέτοντας στη διάθεσή του τις παραιτήσεις τους.

Την ίδια ώρα στην Υπηρεσία Διαχείρισης/Ανάλυσης Πληροφοριων, σύμφωνα με πληροφορίες του Nantiareport.gr βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνα ώστε να προκύψουν ενδείξεις για να στηριχτεί το σενάριο των “ασύμμετρων απειλών” για τη πυρκαγιά που μέχρι ώρας και χωρίς κανείς να έχει σαφή εικόνα και καμια επίσημη ενημέρωση καταμετρά 81αν νεκρούς περισσότερους από 160αγνούμενους και δεκάδες εγκαυματίες στα Νοσοκομεία της Αττικής.