“Στην ασφάλεια δεν υπάρχει ολίγον έγκυος!”

Στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικού Προσωπικού του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης παραβρέθηκε ο Τομεάρχης της ΝΔ

«Οι πολίτες πρέπει να απολαμβάνουν το αγαθό της ασφάλειας χωρίς εξαιρέσεις και χωρίς υποσημειώσεις. Εδώ δεν υπάρχει το ολίγον έγκυος! Ασφάλεια για όλους, παντού, και πάντοτε! Αυτό είναι το δικό μας το δόγμα, που ελπίζουμε σύντομα να εφαρμόσουμε ως κυβερνητική πολιτική. Και αυτή είναι η δέσμευση και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του Κυριάκου Μητσοτάκη», τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, Μάξιμος Χαρακόπουλος, στον χαιρετισμό του κατά την έναρξη του 20ού τακτικού Συνεδρίου της “Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικού Προσωπικού του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης”.
O κ. Χαρακόπουλος, ανέφερε, μεταξύ άλλων ότι γνωρίζει πως υπηρετούν «σε έναν ιδιαίτερα ευαίσθητο τομέα. Αυτόν της Προστασίας του Πολίτη και της δημόσιας τάξης. Έναν τομέα του οποίου η σημασία βαίνει συνεχώς αυξανόμενη, καθώς επιδεινώνονται τα προβλήματα ασφάλειας που αντιμετωπίζει η χώρα, λόγω μιας σειράς εσωτερικών και εξωτερικών εξελίξεων. Αν και οι άνθρωποι που υπηρετούν το καθήκον της προστασίας του πολίτη έχουν επιδείξει ως σήμερα, και ιδιαιτέρως κατά τη διάρκεια των πολλών χρόνων της κρίσης, υψηλό αίσθημα ευθύνης και αξιοσημείωτης αποτελεσματικότητας, η ανάγκη να υπάρξει ένα νέο τοπίο στην δημόσια ασφάλεια είναι αδήριτη».
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφερόμενο στην οικονομική πραγματικότητα υπογράμμισε ότι πρέπει «να είμαστε ειλικρινείς. Για να αναστραφεί η δυσμενής αυτή κατάσταση και να αρθούν αδικίες χρειάζεται μια σαφής στρατηγική ανάπτυξης, που θα βγάλει τη χώρα από το τέλμα της ύφεσης και των αδιεξόδων, προς όφελος όλων μας. Είναι σίγουρο ότι πολλά πρέπει να αλλάξουν στη χώρα, ότι πρέπει να ξεπεράσουμε παθογένειες και ξεπερασμένες λογικές, ότι πρέπει να επικρατήσει επιτέλους ο ορθολογισμός και η πρόταξη της αλήθειας. Γιατί μόνον έτσι θα βελτιώσουμε και το βιοτικό μας επίπεδο και η Ελλάδα θα βγει και πάλι στο ξέφωτο της ελπίδας».