Στη Βουλή, Διάταξη για την διασφάλιση των πενταετών Πυροσβεστών, έως τη μονιμοποίηση τους

Την κατάθεση διάταξης στη Βουλή, εντός της ερχόμενης εβδομάδας, για τους Πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης και την διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους, έως τη μονιμοποίηση τους, ανακοίνωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, η ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αναφέρει: «Συνεχίζουμε τη διαδικασία ένταξης των Πυροσβεστών Πενταετούς Θητείας στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό. Για την διασφάλιση της εργασίας, που θα παρέχουν μέχρι τη μονιμοποίηση θα κατατεθεί νομοθετική διάταξη στη Βουλή μέσα στην επόμενη εβδομάδα, με την σύμφωνη γνώμη των Υπουργείων Οικονομικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης».

Σε εξέλιξη η συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, με τους εκπροσώπους των πενταετών πυροσβεστών, μετά την ενημέρωση της Όλγας Γεροβασίλη και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, στη συζήτηση έχουν τεθεί οι τεχνικές λεπτομέρειες για τις διαδικασίες.

Την ιδια ωρα, έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης παραμένουν περίπου 70 Πυροσβέστες (ΠΠυ), με το κατερχόμενο ρεύμα κυκλοφορίας της Λεωφόρου Βασ. Σοφίας να παραμένει κλειστό για την κυκλοφορία.