Στη λογική του όχλου δεν μπορείς να αντιδράσεις επιχειρησιακά- Αλόγιστη βια από τους αστυνομικούς στους νεαρούς

Όταν ζητάς πειθαρχία οφείλεις να την επιδεικνύεις και να έχεις αυτοσυγκράτηση ως θεσμός και ως στέλεχος εντολής υπηρεσίας

Το γεγονός είναι σοβαρό επεισόδιο με άτομα στην πλατεία της Νέας Σμύρνης και αναφορά σε συμπλοκή με αστυνομικούς. Ως επίθεση σε δίκυκλα της ΔΙΑΣ διαβιβάστηκε και προς το Κέντρο της Άμεσης Δράσης και στο χώρο κλήθηκαν ενισχύσεις. Το επεισόδιο εξελίχθηκε σε δημόσιο χώρο την πλατεία της Νέας Σμύρνης και έχει αποτυπωθεί σε κάμερες κινητών τηλεφώνων από διαφορετικές γωνίες λήψης.

Σε αυτές τις εικόνες επιβεβαιώνει το επεισόδιο με εμπλεκόμενους έναν Ανθυπαστυνόμος και έναν Υπαρχιφύλακα της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και πολίτες νεαρής ηλικίας καθώς εντοπίζεται και η παρουσία οικογενειών διερχόμενοι και παρευρισκόμενοι στο χώρο. Στην αντίδραση της ψυχολογίας του όχλου ήταν και η αντιμετώπιση που ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση απέναντι στα πληρώματα της ΔΙΑΣ. Ως NantiaReport.gr για την απόδοση των πραγματικών γεγονότων οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι στη λογική του όχλου δεν μπορείς να αντιδράσεις επιχειρησιακά καθώς και να αποδώσουμε αλόγιστη βία από πλευράς των ΔΙΑΣ με εμφανή παράβαση και αδικαιολόγητη άσκηση βίας σε ένα επεισόδιο χαμηλής διαβάθμισης ανάμεσα σε πιτσιρικάδες και οικογένειες με καρότσια,  μεσημέρι Κυριακής. Γι’ αυτό το γεγονός το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ έχει διατάξει Ένορκη Διοικητική Εξέταση και για την έκβαση σε όλο το επεισόδιο.

Αναγνωρίζουμε ως NantiaReport.gr  απόλυτα το έργο του ένστολου προσωπικού. Ωστόσο το γεγονός ότι πληρώματα που βρίσκονται σε καθημερινή διάδραση με τον πολίτη έχουν τόσο περαστικά παραβάσεων καθήκοντος θα έπρεπε να προβληματίζει τη Διοίκηση και την ηγεσία της ΕΛΑΣ. Δεν μπορεί οι εκπρόσωποι του νόμου και της τάξης με εκπαίδευση και επαγγελματισμό να χάνουν την ψυχραιμίας τους οποίες προκλήσεις και αν δέχονται  από πολίτες. Σε αυτές τις στιγμές οφείλουν να εφαρμόζουν όσα έχουν εκπαιδευτεί και να επιδεικνύουν  αυτοσυγκράτηση και πειθαρχία, ώστε να ακολουθήσουν το παράδειγμα και οι πολίτες.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport.gr