Στη ΓΑΔΑ πάει την ΑΔΕΔΥ .. ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος

Κλήτευση για «εξηγήσεις» έλαβε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία Μιχάλης Γιαννάκος και η ΑΔΕΔΥ εξέδωσε ανακοίνωση και καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας ΣΤΗ ΓΑΔΑ

Συγκέντρωση (31/07-10.00) εξω απο τη ΓΑΔΑ προγραμματίζει η ΑΔΕΔΥ και καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη και όλους τους εργαζόμενους του Λεκανοπεδίου να δώσουν το «παρών»..  «ημέρα της “απολογίας” του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ», Μιχάλη Γιαννάκου, ο οποίος κλήθηκε στη  Κρατική Ασφάλεια, σε «παροχή εξηγήσεων» για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας (16/07) στο υπουργείο Οικονομικών, την οποία στήριξε η ΑΔΕΔΥ.
«Πρόκειται για την συγκέντρωση, στην διάρκεια της οποίας ο τότε υπουργός κύριος Τσακαλώτος, αρνήθηκε να συναντηθεί με τους εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕΔΗΝ ενώ η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και χημικών, προκειμένου να διαλύσει το συγκεντρωμένο πλήθος, με αποτέλεσμα λιποθυμίες και τραυματισμούς διαδηλωτών. Μεταξύ των τραυματιών και ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ. Κλήθηκαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και παρείχαν πρώτες βοήθειες στους τραυματίες» αναφέρει η ΑΔΕΔΥ.

«Για άλλη μια φορά ενεργοποιείται το εν λόγω τμήμα για τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ. Η πρώτη φορά ήταν για την κινητοποίηση της 2ας Απριλίου 2018 στο Μέγαρο Μαξίμου. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θεωρούσε απειλή για το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας τη συνδικαλιστική δράση! Με τέτοιο τρόπο αντιμετώπιζε η πρώτη «Αριστερή» Κυβέρνηση του τόπου τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των εργαζομένων, που κόπτονταν, ότι προστάτευε. Με καταστολή και τρομοκράτηση, επιχειρούσε συνεχώς να ποινικοποιήσει κάθε έκφραση διαμαρτυρίας και αντίδρασης. Ο στόχος ήταν προφανής. Να φιμώσουν και να τσακίσουν κάθε φωνή αντίστασης που υψώνεται και κάνει κριτική στα πεπραγμένα τους» συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Η υπόθεση δεν αφορά προφανώς, μόνο τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, που καλείται συνεχώς για «παροχή εξηγήσεων» από την κρατική ασφάλεια. Αφορά, ευρύτερα, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του συνδικαλιστικού κινήματος, που πλήττονται βάναυσα με τέτοιες ενέργειες» σημειώνεται στην ανακοίνωση.