ΣτΕ: Δικαίωση για Ειδικό Φρουρό που είχε “κοπεί” λόγω… τατουάζ.

Απόφαση του ΣτΕ, δικαίωσε έναν ακόμα Ειδικό Φρουρό ο οποίος είχε διαγραφεί από τον πίνακα επιτυχόντων σε διαγωνισμό προσλήψεων στην Ελληνική Αστυνομία με το σκεπτικό ότι είχε τατουάζ στο σώμα του. Θα παρακολουθήσει κανονικά τη σειρά εκπαίδευσης στις Σχολές της ΕΛΑΣ.

Police-Tattoo

Ειδικός Φρουρός ορκίστηκε την Παρασκευή (06/11) στο Αστυνομικό Μέγαρο της Πάτρας, υποψήφιος σε προκήρυξη της ΕΛΑΣ. Ο άνδρας, είχε προσφύγει στην Ελληνική Δικαιοσύνη (μαζί με ακόμη τέσσερα άτομα), και δικαιώθηκαν από το Συμβούλιο Επικρατείας.

Ο Ειδικός Φρουρός την Κυριακή (08/11) αναμένεται να παρουσιαστεί στη σχολή Εκπαίδευσης της ΕΛΑΣ, στην Κομοτηνή.
Είχε προηγηθεί του Γ΄ Τμήματος του Συμβουλίου Επικρατείας με τις υπ’ αριθμ. 1722/2014 και 1723/2014 αποφάσεις του, επ αφορμή της προσφυγής δύο Ειδικών Φρουρών, οι οποίοι ειχαν διαγραφεί από τον πίνακα επιτυχόντων της τελευταίας σειράς που προσελήφθη επειδή εφεραν στα κορμιά τους τατουάζ (ο ένας είχε τατουάζ στην αριστερή κνήμη).
Το ΣτΕ έκανε δεκτές τις αιτήσεις ακυρώσεως των δύο υποψηφίων Ειδικών Φρουρών και ακύρωσε ως μη νόμιμα αιτιολογημένες τις παραλείψεις των προσλήψεων τους. Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, οι Ανώτατοι Δικαστές, στο αιτιολογικό της απόφασή τους αναφέρουν ότι «μόνη η ύπαρξη δερματοστιξίας δεν αποτελεί λόγο αποκλεισμού από τη σχετική διαδικασία επιλογής» και ως εκ τούτου, «η δερματοστιξία (tattoo) συνιστά λόγο αποκλεισμού του υποψηφίου, εφόσον όμως αυτή είναι και με την ενδυμασία εξωτερικά εμφανής και επί πλέον οι σχετικές απεικονίσεις, ως εκ του περιεχομένου τους είτε αναιρούν την επιβαλλόμενη από το Σύνταγμα ουδετερότητα των αστυνομικών υπαλλήλων, είτε προκαλούν κατά τρόπο ο οποίος δεν συνάδει προς την ιδιότητα και τα καθήκοντά τους».
________
*achaianews.gr