ΣταΜΑΤισε.. σε κλούβα ο Μητσοτάκης

Στο κεντρο της Αθήνας ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, βρέθηκε δίπλα στους Αστυνομικούς των ΜΑΤ που εκτελούσαν υπηρεσία και συνομίλησε και με πολίτες.

image

Οι Αστυνομικοί διμοιρίας των ΜΑΤ οι οποίοι εκτελούσαν νυχτερινή βάρδια, επι της 3ης Σεπτεμβρίου, στην περιοχη της πλατείας Ομονοίας, (13/07-21.10) είδαν να τους πλησιάζει πεζός, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

image

Οι Αστυνομικοί, συνομίλησαν με τον Πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος για αρκετη ώρα άκουσε τα προβλήματα κατά την άσκηση των καθηκόντων τους- τις ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή, την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, την αυξημένη εγκληματικότητα, αλλά και όσα αντιμετωπίζουν στα επεισόδια με τους ταραξίες. Ο Κυριακος Μητσοτάκης, ζήτησε να ακούσει τις προτασεις των Αστυνομικών, και δεσμεύτηκε να στηρίξει τους ενστόλους αναγνωρίζοντας την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο.
image

Αμέσως μετά, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε :
«Είναι αδιανόητο ολόκληρες γειτονιές της Αθήνας να βρίσκονται σε ένα ιδιότυπο καθεστώς αποκλεισμού, με πολίτες οι οποίοι αισθάνονται καθημερινά ότι κινδυνεύει η σωματική τους ασφάλεια, καθώς και οι περιουσίες τους. Δυστυχώς, η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας βαίνει επιδεινούμενη. Οι πολίτες είναι όμηροι ομάδων των “γνωστών – αγνώστων”, οι οποίοι – λόγω της έλλειψης πολιτικής βούλησης – εξακολουθούν να “αλωνίζουν” στο κέντρο της Αθήνας.
Για τη Νέα Δημοκρατία, τα ζητήματα νόμου και τάξης είναι στην πρώτη προτεραιότητα. Δεν υπάρχει ελευθερία, εάν δεν υπάρχει ασφάλεια των πολιτών. Τα δε Σώματα Ασφαλείας, τα οποία είναι επιφορτισμένα με την επιβολή του νόμου και της τάξης, βρίσκονται, δυστυχώς, σήμερα, σε μια τραγική κατάσταση. Με πεπαλαιωμένο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και με χαμηλό το ηθικό, διότι δεν απολαμβάνουν ούτε καν της πολιτικής στήριξης για το εξαιρετικά δύσκολο έργο το οποίο επιτελούν.
Δεσμεύομαι προσωπικά ως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ότι όταν έρθουμε στην Κυβέρνηση, ο νόμος και η τάξη θα επιστρέψουν, το συντομότερο δυνατόν, όχι μόνο στο κέντρο της Αθήνας, αλλά σε ολόκληρη τη χώρα».