Σταμάτα: Συνελήφθη ο Αλβανός μελισσοκόμος για τη φωτιά που προκάλεσε “καπνίζοντας” μελίσσια

Συνελήφθη  Αλβανός μελισσοκόμος ο οποίος είχε προσαχθεί και ομολόγησε ότι ήταν στην περιοχή κατά την εκδήλωση της πυρκαγιάς που επεκτάθηκε στη Σταμάτα και τη Ροδόπολη

Οπως ομολόγησε, ο 63χρονος Αλβανός σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., διατηρεί μελίσσια στη περιοχή ενω υποστήριξε αποχώρησε πριν την έναρξη της πυρκαγιάς. Ωστόσο, υπάρχουν μαρτυρίες που τον τοποθετούν στο σημείο έναρξης της φωτιάς το επίμαχο χρονικό διάστημα. Στο χώρο που διατηρεί μελισσια ο 63χρονος από την Αλβανία  και ήταν το σημείο έναρξης της πυρκαγιάς, το κλιμάκιο της ΔΑΕΕ εντόπισε τα καπνιστήρια που είχε χρησιμοποιήσει.

Οι Αρχές αποδίδουν σε εμπρησμούς τις πυρκαγιές που ξέσπασαν το μεσημέρι

Η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος προχώρησε σε τέσσερις προσαγωγές, ωστόσο η προσαγωγή του 63χρονου μελισσοκόμου μετατράπηκε σε σύλληψη. Οι υπόλοιποι προσαχθέντες λίγο αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας τις προηγούμενες ημέρες είχε προχωρήσει σε καθαρισμό κλαδιών, ξερών χόρτων και κομμένων δέντρων από την περιοχή της Σταμάτας ωστόσο με έναρξη από μελίσσια της περιοχής η φωτιάς προκάλεσε εκτεταμένη καταστροφή.