Σταμάτα: Αμεσοδρασίτες συνέλαβαν δράστη βιασμού νεαρής γυναίκας (ΦΩΤΟ)

Σε αναζητήσεις εντοπίσθηκε από πλήρωμα της Άμεσης Δράσης δράστης βιασμού

Περιπολικό της Άμεσης Δράσης (10/10-16.50) με ενημέρωση του Αξιωματικού Υπηρεσίας του τοπικού ΤΑ στο Κέντρο τους, κλήθηκαν σε αναζητήσεις στην περιοχή της Σταμάτας Αττικής, για άνδρα ο οποίος τις πρωινές ώρες – σύμφωνα με τη σε βάρος του καταγγελία- υπέβαλε σε σωματική κακοποίηση και βίασε την 26άχρονη σύντροφό του με την οποία έχουν αποκτήσει και παιδί.

Το πλήρωμα του περιπολικού σε αναζητήσεις εντόπισε άνδρα τα χαρακτηριστικά του οποίου ομοίαζαν στις περιγραφές καθώς έφερε χαρακτηριστικά τατουάζ και η περιποιημένη “μοϊκάνα”, σε τοπική επιχείρηση εστίασης να απολαμβάνει  τον καφέ του και τον κάλεσαν σε έλεγχο στοιχείων. Στην παρουσία των ενστόλων, ο ύποπτος επιχείρησε διαφυγή και ακολούθησε πεζή καταδίωξη, με τους Αστυνομικού να προβαίνουν σε ακινητοποίησή του, δεσμεύτηκε και συνελήφθη. Στο τοπικό Τ.Α. όπου και οδηγήθηκε, ταυτοποιήθηκε στα στοιχεία 29άχρονου (φωτο) και αναγνωρίστηκε από την καταγγέλλουσα και σύντροφό του . Η υπόθεση παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη προκειμένου να αποφανθεί για την καταγγελία και ενδεχομένως και για τη σχέση του ζευγαριού .

“Έχω τονίσει κατ΄επανάληψη ότι το αντικείμενο της Άμεσης Δράσης είναι πολυποίκιλο. Ασχολείται από τα νερά που ρίχνει μια νοικοκυρά στο μπαλκόνι μιας άλλης, μέχρι τρομοκρατικές ενέργειες, ληστείες κ.λ.π. Μήπως πρέπει η πολιτεία να προσέξει περισσότερο τα περιπολικά της Άμεσης Δράσης; Η αποστολή τους είναι εξαιρετικά δύσκολη και οι απαιτήσεις τεράστιες. Συγχαρητήρια στο Β 2-2/Β αλλαγής. Απάλλαξε έστω και προσωρινά την κοινωνία από ένα τέτοιο άτομο. ΕΥΓΕ.”, αναφέρει για τους συναδέλφους του, ο Οργανωτικός Γραμματέας στην Ένωση Αστυνομικών υπαλλήλων Αθηνών, Χρήστος Μπαλάσκας.