Στα μέτωπα της φωτιάς, με “εξοπλισμό” τη δύναμη ψυχής

Σχεδόν δυο 24άωρα οι Πυροσβέστες επιχειρουν στα πύρινα μέτωπα αντιμέτωποι με τις άνισες φλόγες σε όλη την επικράτεια.

FB_IMG_1502732370905

Χωρίς εξοπλισμό καθώς οι δαπάνες περιορίζονται λόγω “οικονομικής αδυναμίας” οπως ανεφεραν ολο το προηγούμενο διάστημα οι Αρχές του Κρατικού Μηχανισμού, με μέσα απο άλλες εποχες, (στην καλύτερη 15ετίας), καθώς οι δαπάνες δεν “επαρκουσαν”, με δύναμη ψυχής οι Πυροσβέστες επιχειρούν στα πύρινα μέτωπα.

FB_IMG_1502723604057

Η κόπωση και η καταπόνησή τους μεγάλη. Άυπνοι για 24άωρα, πως να κλείσεις τα μάτια σου οταν νιώθεις το βάρος του καθήκοντος στα χέρια σου.. Απόγνωση για το μέγεθος του άνισου, στην κατάσβεση της φωτιάς. Οι προσπάθειες που καταβάλλουν χαρακτηρίζονται “υπεράνθρωπες” ωστε να θέσουν υπο έλεγχο τα μέτωπα φωτιάς..

FB_IMG_1502723596798

Από τα Κύθηρα στη Ζάκυνθο και μετά στον Κάλαμο, στο Βαρνάβα, και  το Καπανδρίτι. Πυροσβεστες που επιχειρούν στο έργο κατάσβεσης της φωτιάς και εναέρια σε συνδρομή για την προστασία των πολιτών που τους έχουν ανάγκη.. των δασικών εκτάσεων που αποτεφρώνονται στο πέρασμα της φωτιάς ..

FB_IMG_1502715728985

Αυτοί οι “αντιπαραγωγικοί ταβλαδόροι” όπως αβασάνιστα τους εχουν “χαρακτηρίσει” κι επίσημη κυβερνητικά στελέχη, προσφέρουν τις δικές τους δυνάμεις, όρθιοι μέχρι και η τελευταία σπίθα να σβήσει αποκαμωμένοι από την κούραση πάντα στην πρώτη γραμμή ..

FB_IMG_1502723601439

Το φωτογραφικό στιγμιότυπο ενδεικτικό της προσφοράς του Πυροσβέστη.. ενω η πολιτική ηγεσία επιλέγει τις αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα.. χωρίς επιχειρησιακό σχεδιασμό, η Προστασία του Πολίτη, επαφίεται (παλι) στην αυταπάρνηση του Πυροσβέστη και του εθελοντή..

Καλή δύναμη..

Νάντια Αλεξίου

ΥΓ. Το σχόλιο του εξαιρετικού φωτορεπόρτερ Γιάννη Κέμμου, με το φωτογραφικό στιγμιότυπο που απαθανάτισε.. (Χωρίς σχόλιο!)

Φωτο Γιαννης Κεμμος
Φωτο Γιαννης Κεμμος

“Δεν έχω λόγια για αυτό που κάνουν αυτοί οι άνθρωποι με εξοπλισμό που δεν θα πέταγαν ούτε οι αδερφοί Ραϊτ!

Αυτό δεν πληρώνεται όσα κι αν σου δίνουν! Και σίγουρα δεν τους δίνουν αρκετά”!