Στα ελληνικά νησιά 200 Αξιωματικοί της Europol, υπο το φόβο μετακίνησης τζιχαντιστών

Έλεγχοι στα κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών απο μεικτά κλιμάκια με στελέχη της Europol στα ελληνικά νησιά, για τη μετακίνηση τζιχαντιστών με τις ροες.
wp-1464259309065.jpg

 Αναμένονται στις αρχες της επομενης εβδομαδας στα Βαλκάνια με αναπτυξη και στα ελληνικα νησια, μεικτά κλιμάκια μεταξυ των οποιων 200 Αξιωματικοί  της Europol, σε ελέγχους της διακίνησης τζιχαντιστών ανάμεσα στις μεταναστευτικές ροες, όπως επιβεβαίωσε ο επικεφαλής της Europol Ρομπ Γουέινραϊτ (Rob Wainwright).

Συμφωνα με τον επικεφαλής της Europol, μαχητες του Ισλαμικού Κράτους, επιχειρούν να μεταφέρουν το πεδίο μάχης προς την Ευρώπη για να ανασυνταχθουν τα ένοπλα μέλη της στη Συρία μετά τις μεγάλες απώλειες κατά τη ρωσική, μεσω των μεταναστευτικων ροών, να διεισδύουν στην Ευρώπη ως αιτούντες άσυλο, ταξιδεύουν με πλαστά συριακά διαβατήρια, για να ανακτήσουν πρόσβαση στα Κεντρα Κρατησης με “πρόθυμους” στο καλεσμα τους, εκτίμηση η οποία εχει προκαλέσει εντονη ανησυχία στις μυστικές υπηρεσίες των ευρωπαϊκών κρατών.

Screenshot_20160827-122138

«Οι αξιωματικοί θα αναπτυχθούν στα ελληνικά νησιά, και στην Ιταλία. Ως μορφη “αναχώματος”. Ελπίζουμε να αναπτύξουμε αξιωματικούς μέσα στα κέντρα κράτησης καθώς ανησυχούμε για αναφορές ότι αυτού του είδους τα κέντρα γίνονται στόχος προσπαθειών ριζοσπαστικοποίησης μεταναστών» αναφέρει στην βρετανική Evening Standard ο Ρομπ Γουέινραϊτ, ο οποίος έχει περιορισμένες εμφανίσεις στα ΜΜΕ .

To Hνωμένο Βασίλειο, μετά τη σοβαρή προειδοποίηση της Europol, για την έξαρση του κινδύνου τζιχαντιστών που έχουν διασύνδεση με την Daech, αναπτύσσοντας “πυρηνες” στην Ευρώπη προερχόμενους από τη Συρία, εχει ηδη ενεργοποιηθεί με εντατικοποιηση των ελεγχων.

Ο διευθυντής της Europol, υπογράμμισε ότι η Ευρώπη οφείλει να προετοιμαστεί για μια εκτεταμένη σύγκρουση με τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να «οδηγήσουν έναν ανηλεή πόλεμο κατά του ελεύθερου κόσμου». Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής Ασφάλειας αποκάλυψε παράλληλα, ότι η διακίνηση όπλων στο «Dark Net» αποτελει τη μεγαλυτερη ανησυχητική προκληση για την ασφάλεια της η Ευρώπης.

Ο Διευθυντής της Europol υπογράμμισε ότι «πρέπει  να κλείσουμε το δρόμο στους φανατικούς της Daech και να τους εμποδίσουμε να εμφυτευθούν στην Ευρώπη », ανέφερε χαρακτηριστικά στην «Evening Standard».

«Διαπιστώνουμε τον τελευταίο 1,5 χρόνο, μια στρατηγική του Ισλαμικού Κράτους να βάλει όσους περισσότερους τζιχαντιστές στην Ευρώπη και να πραγματοποιήσει επιθέσεις ανάλογες με αυτές στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες», επεσήμανε ο επικεφαλής της Europol, ενώ πρόσθεσε οτι υπάρχει εκτίμηση και για άλλες πανομοιοτυπες επιθέσεις στην Ευρώπη.

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρομο Γουένραϊτ την περασμένη εβδομάδα η Europol ανακάλυψε σε Κέντρο Κράτησης λαθρομεταναστών στην Ελλάδα κατασχέθηκαν διαβατήρια, τα οποία εκτιμαται οτι επροκειτο να περιέλθουν στην κατοχή τζιχαντιστών.