Στ.Τζατζανά: “Πειράζει πολύ που θέλω ελευθερίες στην χώρα μου…”|ΑΠΟΨΗ*

“..πειράζει πολύ που δεν ανέχομαι να απαγορεύεται στους συμπολίτες μου η έξοδός τους από την χώρα (..) και να τους γίνεται έλεγχος ταυτότητας – ταξιδιωτικών εγγράφων από ανθρώπους που όχι μόνο δεν έχουν καμία δικαιοδοσία ελέγχου, αλλά επιπλέον έχουν εισέλθει στην χώρα με μη νόμιμο τρόπο??? ….. όλοι αυτοί οι αλληλέγγυοι πολίτες που κατάγονται από κοινωνίες τόσο “δημοκρατικές ” που έκλεισαν τα σύνορά τους στους πρόσφυγες, γιατί δεν μένουν στις χώρες τους να οργανώσουν αντιδράσεις ώστε να γίνουν αποδεκτοί οι πρόσφυγες και εκεί ??? (..) Αρνούμαι λοιπόν να κατανοήσω και να αποδεχθώ την απραγία της Κυβέρνησης μπροστά στην κατάληψη του σημείου εξόδου της χώρας μας στους Ευζώνους μέσω Ειδομενης”..

image

“Πειράζει πολύ που θέλω στην χώρα μου, οι πολίτες να κινούνται και να δραστηριοποιούνται επαγγελματικα ελεύθερα????
Πειράζει πολύ που δεν ανέχομαι να απαγορεύεται στους συμπολίτες μου η έξοδός τους από την χώρα είτε για τουριστικούς είτε για επαγγελματικους σκοπούς και να τους γίνεται έλεγχος ταυτότητας – ταξιδιωτικών εγγράφων από ανθρώπους που όχι μόνο δεν έχουν καμία δικαιοδοσία ελέγχου, αλλά επιπλέον έχουν εισέλθει στην χώρα με μη νόμιμο τρόπο???
Ο συγχωρεμένος ο πατέρας μου, μου δίδαξε πως όταν πάω φιλοξενουμενη σε σπίτι άλλου, θα πρέπει να σέβομαι τους κανόνες του σπιτιού που με φιλοξενεί και όχι να απαιτώ να εναρμονιστούν αυτοί με ό, τι γουστάρω εγώ και αν αυτό δεν γίνεται να κάνω τα πάντα σκόνη και θρύψαλα ! ! !
Επίσης δεν καταλαβαίνω ….. όλοι αυτοί οι αλληλέγγυοι πολίτες που κατάγονται από κοινωνίες τόσο “δημοκρατικές ” που έκλεισαν τα σύνορά τους στους πρόσφυγες, γιατί δεν μένουν στις χώρες τους να οργανώσουν αντιδράσεις ώστε να γίνουν αποδεκτοί οι πρόσφυγες και εκεί ???
Αυτό θα ήταν πραγματική αλληλεγγύη! ! ! ! Ό, τι άλλο δεν πείθει. Αντιθέτως δημιουργεί υποψίες για εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου προς ιδία οφέλη. ……
Η χώρα μου, η Ελλάδα είναι η γενέτειρα της Δημοκρατίας.
Η Δημοκρατία όμως έχει κανόνες που πρέπει να τους σέβονται όλοι, είτε είναι πολίτες της χώρας, είτε φιλοξενούμενοι , είτε διερχόμενοι από αυτήν.
Όσο φασίστας είναι όποιος πολίτης της χώρας μου δεν σέβεται τους κανόνες της Δημοκρατίας και τα ανθρώπινα δικαιώματα , άλλο τόσο φασίστας είναι και όποιος φιλοξενουμενος ή διερχόμενος από αυτήν επιδεικνύει ασέβεια και ανυπακοή στους κανόνες της Δημοκρατίας και αυθαίρετα παραβιάζει δικαιώματα των πολιτών ή προβαίνει σε αντιποίηση Αρχής
Η μητέρα μου μεγάλωσε ορφανή γιατί ο παππούς μου θυσίασε την ζωή του πολεμώντας να διώξει τους τότε κατακτητές της χώρας μας.
Το ίδιο έκαναν χιλιάδες άλλοι Έλληνες για να ζήσουμε εμείς ελεύθεροι και με Δημοκρατία! ! ! !
Αρνούμαι λοιπόν να κατανοήσω και να αποδεχθώ την απραγία της Κυβέρνησης μπροστά στην κατάληψη του σημείου εξόδου της χώρας μας στους Ευζώνους μέσω Ειδομενης, που συντελείται τις τελευταίες ημέρες από ανθρώπους που ενώ δηλώνουν πρόσφυγες (και ως τέτοιοι δικαίως αιτούνται προστασία), τελικά συμπεριφέρονται ως κατακτητές…..
Λυπάμαι Ήρωες….. σας σέβομαι και σας τιμώ που δώσατε την ζωή σας για την ελευθερία…… μα έχετε εντελώς ανάξιους απογόνους. …
Λυπάμαι Ελλάδα μου. . . .
Σε βυθίζουν στο σκοτάδι, αυτοί που έχουν ιερή υποχρέωση να σε κρατάνε στο φως. ……


image

  • κείμενο από την πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Ροδόπης, Σταυρούλα Τζατζανά