ΣπΦ: “Για την προσπάθεια, άξιζε..” -Απαντούν οι φυλακισμένοι τρομοκράτες.

Με κείμενο που έχει αναρτηθεί σε “ανταγωνιστικό” ιστότοπο ελεύθερης διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι κατάδικοι τρομοκράτες της ΣπΦ, παραδέχονται την απόπειρα του σχεδίου.. “Γοργοπόταμος” από τη ομάδα του Χριστόδουλου Ξηρού.

” Η κάθε αποτυχία, η κάθε σύλληψη, το κάθε λάθος μάς πεισμώνει ακόμα πιο πολύ. Και αν πέσουμε τρεις φορές, τέσσερις φορές θα σηκωθούμε” υποστηρίζουν γαι τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού, στην προκήρυξη που υπογράφουν οι δέκα κατάδικοι της ΣπΦ.
Πρόκειται για τους Αργυρού Παναγιώτη, Πολύδωρο Γιώργο, Οικονομίδου Όλγα, Τσάκαλο Γεράσιμο, Τσάκαλο Χρήστο, Χατζημιχελάκη Χάρη, Μαυρόπουλο Θεόφιλο, Νικολόπουλο Γιώργο, Νικολόπουλο Μιχάλη και Μπολάνο Δαμιανό.

“Σε αυτές τις ώρες που ο εχθρός θριαμβολογεί στέλνουμε το πιο ζεστό συνωμοτικό χαμόγελό μας σε αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους, χωρίς όνομα, που σήμερα καταζητούνται απ’ τις αστυνομικές αρχές του νόμου και της τάξης. Γι’ αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους, χωρίς όνομα, αξίζει να συλλαβίσουμε ξανά τη διαρκή υπόσχεση: “η μέρα μας θα έρθει”- απευθύνουν απειλές προς την ΕΛΑΣ και τα στελέχη που συμμετείχαν στη σύλληψή τουκατάδικου φυγα τρομοκράτη, Χριστόδουλου Ξηρού.

“Δεν πρόκειται να χαρίσουμε ούτε μια λέξη που θα ξεκλείδωνε πληροφορίες στον εχθρό. Η απόδραση από τη φυλακή είναι ο μόνος σκοπός και προορισμός ενός αιχμάλωτου αναρχικού αντάρτη πόλης. Η λέξη “απόδραση” είναι το συμπυκνωμένο νόημα της ελευθερίας που ανατινάζει τα τείχη της φυλακής που κλείδωσαν τις ζωές μας. Τη λέξη αυτή εμείς οι αιχμάλωτοι αναρχικοί της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς δεν την ξεχάσαμε ποτέ κι ας μας ξέχασαν οι περισσότεροι” αναφερουν στην εισαγωγή της προκήρυξης τους, τα καταδικασμένα μέλη της ΣπΦ γία τις εκτιμήσεις της ΕΛΑΣ για σχέδιο απόδρασης από τις Φυλακές της ομάδας του Χριστόδουλου Ξηρού.

Με “ποιητική” διάθεση, οι κατάδικοι τρομοκράτες περιγράφουν τον εγκλεισμό τους ως “περιπλάνηση του μυαλού στην ελευθερία”.

“Κάθε νύχτα στις περιπλανήσεις του μυαλού δραπετεύουμε σε ένα κόσμο δίχως φυλακές, ένοπλους φρουρούς και κλειδωμένες ψυχές. Και αν κάθε πρωί το κλειδί του φύλακα μάς επιστρέφει στην τσιμεντένια πραγματικότητα της φυλακής, ξέρουμε πως κάποια στιγμή η μέρα μας θα έρθει και θα ονειρευτούμε την αναρχία μας με ανοιχτά μάτια”.

Σε άλλο σημείο της προκήρυξης τους, υπερμαχονται της επιλογής του ένοπλου αντάρτικου πόλης που πιστεύουν, “Δεν υπάρχει νίκη ή ήττα, υπάρχει μόνο αγώνας. Ξέρουμε πως το αναρχικό αντάρτικο πόλης και η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς είναι μια μάχη ενάντια σε όλα τα προγνωστικά. Σε αυτή τη μάχη μπορεί να χαθούν όπλα, εκρηκτικά, κρησφύγετα, αυτοκίνητα, χρήματα, όμως όλα αυτά ξαναβρίσκονται. Αυτό που δεν χάνεται είναι οι συντρόφισσες και οι σύντροφοι που μάς έκαναν να νιώσουμε ότι η μέρα μας θα έρθει και θα πούμε “αντίο” στη φυλακή χωρίς επιστροφή”.

“Η λερναία Ύδρα των Πυρήνων της Φωτιάς δεν πρόκειται να σταματήσει.

Η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς θα επιστρέψει ακόμα πιο δυνατή” κλείνουν την προκήρυξη τους η ηγετική ομάδα της ΣπΦ, έγκλειστοι στις φυλακές Κορυδαλλού.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport