Σπάτα: Μετακίνηση διμοιρίας στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο για συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Φιλοζωικές οργανώσεις επιχείρησαν να εισβάλλουν στο Αττικό Πάρκο, σε διαμαρτυρία για τη θανάτωση των δυο τζάγκουαρ.

Εντολή για μετακίνηση στο χώρο του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου στα Σπάτα (29/12-13.30) έλαβε διμοιρία από τον τομέα του κέντρου της Αθήνας καθώς- κι ενώ βρίσκεται σε λειτουργία για το κοινό- μέλη Φιλοζωικών Οργανώσεων συγκεντρώθηκαν εξωτερικά κι επιχείρησαν να εισβάλουν στο εσωτερικό του ιδιωτικου χώρου.

Screenshot_20181230-033046_Facebook

«Το Σάββατο 29/12 στις 12:00 το μεσημέρι δίνουμε ΟΛΟΙ το παρόν στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Η ειδεχθής πράξη της εκτέλεσης των σπάνιων αυτών δύο ζώων είναι μια ακόμη αφορμή για να δηλώσουμε την αντίθεση μας προς την ύπαρξη και λειτουργία αυτού του κατάπτυστου πάρκου φρίκης. Καλούμε ΟΛΕΣ τις ομάδες και ΟΛΑ τα άτομα να συμμετέχουν σε αυτή τη διαμαρτυρία δυναμικά. Δεν πρέπει να το αφήσουμε να περάσει έτσι.

«Δεν χρειάζεται να είσαι φανατικός υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ζώων για να έρθεις, χρειάζεται απλά να έχεις την κοινή λογική ή την κοινή ηθική για να λέγεσαι άνθρωπος – αυτό που μας διαφοροποιεί από τα ζώα άλλωστε είναι η λογική μας, η συνείδησή μας και ο ηθικός μας κώδικας. Και αυτή η βασική κοινή λογική, ηθική και ανθρώπινη συνείδηση ίσως να λέει ότι από τη στιγμή που έχουμε την επιλογή να μην βασανίζουμε τα ζώα ίσως να έχει έρθει η ώρα να μην το κάνουμε.

Screenshot_20181230-033013_Facebook

Τα ζώα δεν είναι για την ψυχαγωγία μας. Η λύση δεν είναι να εφαρμόζονται τα πρωτόκολλα ασφαλείας των ζωολογικών κήπων, αλλά να μην υπάρχουν οι ζωολογικοί κήποι. Ας είναι η Ελλάδα για μια φορά η χώρα της θετικής πρωτοπορίας» καταλήγει η Ανακοίνωση των Οργανώσεών.