“Σοβαρευτείτε επιτέλους, πριν αφανιστούμε ως λαός”|ΑΠΟΨΗ*

Αποσβολωμένοι και συνάμα έκπληκτοι, με υψηλό ενδιαφέρον αλλά και ένα επίμονο και ενοχλητικό σφίξιμο στο στομάχι, παρακολουθούμε όλοι μας το δράμα χιλιάδων άτυχων και άμοιρων, ουσιαστικά, ανθρώπων μέσω της τηλεόρασης, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και κάθε άλλου πρόσφορου μέσου πληροφόρησης.

image

Χιλιάδες άνθρωποι να στοιβάζονται σε πλατείες, σε χωράφια, σε γήπεδα ή τον πρώτο τυχόντα ελεύθερο και ανοιχτό χώρο που θα εντοπίσουν. Στους χώρους αυτούς, κοιμούνται, τρέφονται, ικανοποιούν τις σωματικές τους ανάγκες και γεννούν (!) τα μωρά τους. Ναι. Γεννούν τα μωρά τους. Το βλέπουμε καθημερινά να συμβαίνει. Το λένε, με ψυχρό επαγγελματισμό, οι δημοσιογράφοι. Το επικαλούνται, ανερυθρίαστα, διάφοροι «αλληλέγγυοι» που μάλιστα κατέχουν, κατά δήλωσή τους, ιατρικούς τίτλους!

Ουρές ανθρώπων με βαριά καταχνιά στο βλέμμα, σέρνουν τα βήματά τους, ο ένας πίσω απ’ τον άλλο για να πάρουν ένα κρουασάν, ένα μπουκάλι νερό ή το γεύμα τους σε ένα πλαστικό πιάτο. Τα φωτογραφικά ενσταντανέ, ευκαιρία για Πούλιτζερ, αμείλικτα και αδίστακτα, απεικονίζουν βρώμικα χέρια να σπρώχνουν λαίμαργα το ψωμί στο μισόκλειστο στόμα. Οκλαδόν στο τσιμέντο, το μωρό στα γόνατα, με το κεφάλι να κρέμεται απ’ έξω και τα μάτια χαμένα στο άπειρο. Πολεμάς να αποδεχθείς ότι είναι ένας μικρός, άτυχος άνθρωπος και όχι μια άψυχη πλαστική κούκλα.

Βλέπουμε συνεχώς εικόνες μωρών και μικρών παιδιών, να εξαντλούν την αφέλεια και ενεργητικότητα της ηλικίας τους, μέσα στις λάσπες και τα βρομόνερα. Ξυπόλητα να κλωτσούν τα σκουπίδια γύρω τους.

«Αυτό είναι το νεογέννητο μωρό της νεαρής οικογένειας από την Συρία. Ο δίδυμος αδελφός δεν κατάφερε να επιβιώσει», αναφέρει το ρεπορτάζ! «Ένα κρούσμα Ηπατίτιδας εντοπίστηκε σε ένα 9χρονο κοριτσάκι αλλά θεωρείται (;) μεμονωμένο (;) περιστατικό. Λένε τα δελτία των 8!

Χιλιάδες πολύχρωμες, πλαστικές, σχεδόν «παιδικές» σκηνές αραδιασμένες άτακτα στα λασπωμένα χωράφια να τις δέρνει η βροχή. Εκατοντάδες όμοιες σκηνές αραδιασμένες στο παγωμένο τσιμέντο του προβλήτα στον Πειραιά, να τις «κεντάει» η υγρασία!

Την ίδια στιγμή που οι σκηνές της κόλασης του Δάντη εκτυλίσσονται στην Ελλάδα, η ίδια η Ελλάδα μοιάζει να βρίσκεται σε άλλο κόσμο! Η επίσημη Ελλάδα. Οι θεσμοί της Χώρας. Οι Κυβερνήτες μας. Μοιάζουν να περιδινίζονται σε μια τερατώδη σύγχυση που προκαλούν η απίστευτη ανεπάρκεια, η ακατανόητη ανικανότητα και ο ντεμοντέ ιδεοληπτικός συντηρητισμός τους.

«Οι πρόσφυγες και μετανάστες εμφανίζονται απρόθυμοι να αποχωρήσουν από την Ειδομένη», λένε!!!

«Αρνούνται να εγκαταλείψουν τις εγκαταστάσεις του Ο.Λ.Π.»!!!

«Μιλήσαμε μαζί τους και μας είπαν ότι δεν έχουν πεισθεί ότι πρέπει να μεταβούν στους χώρους φιλοξενίας». Μας ενημερώνουν…

«Ομάδες ακτιβιστών και αλληλέγγυων βοηθούν τους μετανάστες να περάσουν τα σύνορα με τα Σκόπια..»!!!!

Έχουμε «κουφαθεί» με όλες αυτές τις αναφορές του δημοσιογραφικού ρεπορτάζ. Αν δεν είσαι συγκεντρωμένος, εύκολα μπορείς να πιστέψεις ότι αναφέρονται σε εκδρομείς κάποιου εξωραϊστικού συλλόγου. Είναι αυτή εικόνα οργανωμένου Κράτους; Ποια σοβαρή και οργανωμένη Πολιτεία επιτρέπει την ασυδοσία σε παρανόμως εισελθόντες στην επικράτειά της; Ποιο σύγχρονο Κράτος αφήνει ελεύθερο το πεδίο σε «ακτιβιστές», αλληλέγγυους ή όποιον άλλο αυτόκλητο Ζορρό, να παίζουν τα παιχνίδια τους με κίνδυνο την διατάραξη των πολιτικών ισορροπιών στην περιοχή, ή την απώλεια των ζωών των δύσμοιρων αυτών ανθρώπων;

Την ίδια στιγμή πολιτικά στελέχη κατακλύζουν τους τηλεοπτικούς δέκτες, δηλώνοντας και διακηρύσσοντας, με μανία φανατικού, την αντίθεσή τους σε οποιαδήποτε αναγκαστική μετακίνηση των ανθρώπων αυτών σε χώρους με την απαραίτητη και ικανή υποδομή για πολιτισμένη και με υγιείς συνθήκες φιλοξενία.

Δεν μπορείς να αναγκάσεις τους ανθρώπους να πάνε κάπου που δεν θέλουν, είναι φασισμός!!, λένε! Δεν επιτρέπεται (;) να συγκεντρώσουμε τους ανθρώπους αυτούς σε κλειστά Κέντρα φιλοξενίας. Κι αυτό είναι φασισμός, Ισχυρίζονται! Δεν επιτρέπεται (;) να πραγματοποιηθεί έλεγχος και εμβολιασμός των χιλιάδων αυτών Αγιάννηδων, για την προστασία των ίδιων αλλά και του Ελληνικού πληθυσμού γενικότερα. Φασισμός κι αυτό!!

Έλα όμως που κάποια πράγματα, όσο και να τα «στρίψεις», όσο και να τα σπρώξεις κάτω απ’ το χαλί, όσο και να προβοκάρεις, δεν κρύβονται. Συνεχίζουν να αποτελούν ακλόνητες σταθερές.

Ακλόνητη σταθερή αποτελεί, η παραμονή, τελικά, 100 και πλέον χιλιάδων μεταναστών στην Ελληνική επικράτεια. Ακλόνητη σταθερή αποτελεί, η αδυναμία της Ελληνικής πραγματικότητας να «εξυπηρετήσει» τέτοιον αριθμό μεταναστών. Ακλόνητη σταθερή αποτελεί, η ελευθεριότητα στην μετακίνηση και αυθαίρετη εγκατάσταση στην Ελληνική επικράτεια μεταναστών ή προσφύγων. Ακλόνητη σταθερή αποτελεί, ο υγειονομικός κίνδυνος από τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στους χώρους συγκέντρωσης και παραμονής χιλιάδων ανθρώπων, τώρα το χειμώνα. Ακλόνητη σταθερή αποτελεί, η επιδείνωση, με εκρηκτικές ίσως διαστάσεις, του υγειονομικού κινδύνου σε 2-3 μήνες, όταν οι θερμοκρασίες υπερβούν τους 30ο C.

Σοβαρευτείτε λοιπόν κύριοι Κυβερνήτες, το συντομότερο δυνατόν, και προβείτε σε όλες εκείνες τις ενδεδειγμένες ενέργειες για την προστασία και την ασφάλεια του πληθυσμού. Ελληνικού και ξένου. Παραμερίστε τις όποιες ιδεοληπτικές σας παρωπίδες, περιορίστε τους αυτόκλητους Ζορρό και λοιπούς «αλληλέγγυους» και λάβετε τα ικανά και απαραίτητα μέτρα πριν είναι πολύ αργά.

Προχωρήστε σε μετακίνηση όλων αυτών των άτυχων και άμοιρων ανθρώπων σε κατάλληλους, ελεγχόμενους και ικανούς χώρους όπου θα μπορεί να τους παρασχεθεί η κατάλληλη φροντίδα και βοήθεια, μέχρι την τελική κρίση της περαιτέρω τύχης τους. Λάβετε τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για όλους αυτούς πριν δημιουργηθεί κίνδυνος για μεγάλο μέρος ή ακόμα και το σύνολο του Λαού μας.

Και για να προλάβω ειδήμονες και μη, διευκρινίζω: εφόσον όλοι αυτοί οι αλληλέγγυοι Φωστήρες υπερασπίζονται το δικαίωμα της δικής τους άποψής, ποιος θα απαγορεύσει σε εμένα να διακηρύξω την δική μου; Την δική μου άποψη που βρίσκεται στον αντίποδα της δικής τους; Και βέβαια, σε περίπτωση που κάποιοι αντιδράσουν με τις θέσεις μου, διατηρώ κι εγώ το δικαίωμα να τους χαρακτηρίσω Φασίστες.

_______
*Δημήτριος Χρ. Κακαβάς, Ανθυπαστυνόμος, ΑΔ Φθιώτιδας