Σοβαρά προβλήματα από την δυνατή βροχόπτωση σε Ναυπακτία και Αχαΐα

Η μεταστροφή του καιρού και τα δυσμενή καιρικά φαινόμενα έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα

(14/07-07.30) Με νεότερη ενημέρωση 59 άτομα απεγκλωβίστηκαν στο Δρέπανο Αχαΐας και 25 στη Ναυπακτία.

(14/07-05.33) Κλειστή η γέφυρα Ρίου Αντιρρίου, η Ιόνια Οδός και η παλιά Εθνική. Είκοσι απεγλωβισμούς σε Αιτ/νια και 30 στο Δρέπανο Αχαΐας έχουν πραγματοποιήσει πληρώματα της Τροχαίας και έξοδοι της Πυροσβεστικής  Οχήματα εγκλωβίστηκαν στο τούνελ της Κλόκοβας.

Λόγω των προβλημάτων που προκλήθηκαν στην Αιτωλοακαρνανία διακόπη η κυκλοφορία στην γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου.

Η Τροχαία προχώρησε στη διακοπή της κυκλοφορίας και στην παλαιά ΕΟ Πατρών- Αθηνών, κοντά στο Ρίο

Τα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στην Αχαΐα και στην Αιτωλοακαρνανία, που προκλήθηκαν εξ αιτίας της μεγάλης βροχόπτωσης αποκαθίστανται σταδιακά.

(14/07-07.00) Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, διεξάγεται πλέον κανονικά η κίνηση των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας της «Ιονίας» οδού προς Αντίρριο και στην γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου στο ρεύμα προς Ρίο.

Τα σοβαρά προβλήματα καταγράφονται στην πόλη της Ναυπάκτου

Σε συνεργασία η Πυροσβεστική και η Αστυνομία, με την «Ολυμπία» οδό έκοψαν τις μπάρες στο σημείο διασύνδεσης με τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Πατρών και έγινε εκτροπή για τα αυτοκίνητα. Αντίστοιχα και στο τούνελ της Κλόκοβας, έγινε απεγκλωβισμος επιβαινόντων σε οχήματα με κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, ενω διακόπη η κυκλοφορία στην Ιόνια Οδό και στην εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων, από το Αντίρριο μέχρι την Γαβρολίμνη.

Στο Δρέπανο Αχαΐας εγκλωβίστηκαν από κέντρο διασκέδασης σύμφωνα με την Αστυνομία, 58άτομα. Στο ενδεχόμενο υπερχείλισης γειτονικού χειμάρρου, αποφασίστηκε η απομάκρυνση των πολιτών, υπό έντονη βροχόπτωση για περισσότερες από τρεις ώρες, δυσχαιρένοντας τις προσπάθειες απεγκλωβισμού.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, η Πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχθεί περισσότερες από 40 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων, ενώ «οι πυροσβέστες κάνουν υπερπροσπάθειες για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα», παράλληλα συνεργεία της ΔΕΗ εργάζονται συνεχώς για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης τόνισε ότι «λόγω της έντονης βροχόπτωσης αποφασίσαμε να σταματήσουμε την κυκλοφορία στην «Ιόνια» οδό για να ελέγξουμε τα τούνελ, ενώ σταματήσαμε την κυκλοφορία και στην γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, ώστε να μην υπάρξουν νέοι εγκλωβισμοί στην Αιτωλοακαρνανία».