Το “Σουσάδικο” της κόκας: Απαλλαγές και ποινές «χάδι» προτείνει η Εισαγγελέας

Στα «μαλακά» έριξε την πλειοψηφία των κατηγορουμένων στην υπόθεση του «σουσάδικο της κόκας» η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ζητώντας τη μετατροπή της κατηγορίας για τους περισσότερους.

Στην αγόρευσή της, πρότεινε να αθωωθούν οι τέσσερις που συμμετείχαν στη μετοχική σύσταση της εταιρίας που διαχειριζόταν το εστιατόριο στο Κολωνάκι, δηλαδή ένας γνωστός παρουσιαστής, γνωστή, μία ηθοποιό, ο γιος της και ο επιχειρηματίας στο χώρο της εστίασης, καθ Πα σύμφωνα με την εισαγγελέα υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες «για το εάν γνώριζαν ότι γινόταν διακίνηση ναρκωτικών στο μαγαζί τους και προτείνω την απαλλαγή τους».

Όσο για τους διάσημους πελάτες, όπως μία γνωστή ηθοποιός και η σύζυγος επιχειρηματία, προτάθηκε η μετατροπή της κατηγορίας στο αδίκημα της ιδίας χρήσης ναρκωτικών ουσιών. Όπως είπε, «δεν διέθεταν περαιτέρω τις ναρκωτικές ουσίες αλλά τις χρησιμοποιούσαν προς ίδιαν χρήση».

Τέλος, την καταδίκη του επιχειρηματία και μετόχου στο εστιατόριο για το αδίκημα της συμμετοχής σε συμμορία πρότεινε η εισαγγελική λειτουργός, ζητώντας τη μετατροπή του αδικήματος της εγκληματικής οργάνωσης και για διακίνηση ναρκωτικών.

Η εισαγγελέας υποστήριξε στην αγόρευσή της πως από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε το προσδοκόμενο όφελος των κατηγορουμένων από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών είναι κάτω των 75.000 ευρώ και όχι άνω όπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα.

______________

* dikastiko.gr