Σκιάθος: Με επίκληση του “δικαιώματος της σιωπής”, ο Υποπυραγός του ΠΣ έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί

Τη “σιωπή” στάση που τήρησε ενώπιων των αστυνομικών του ΑΤ Σκιάθου ο Υποπυραγός του ΠΣ κατά τη σύλληψή του, διατήρησε κι ενώπιον των Δικαστικών λειτουργών Βόλου όπου οδηγήθηκε για να απολογηθεί

Το δικαίωμα της σιωπής τήρησε ο Υποπυραγός εκτελων χρέη Υποδιοικητή του ΠΣ Αερολιμένα Σκιάθου ενώπιον του Εισαγγελέα Βόλου στον οποίο μετήχθη το πρωί της Δευτέρας (01/08) από Αστυνομικούς του ΑΤ Σκιάθου.

Ο Εισαγγελέας ασκησε στον 39χρονο Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για παραγωγή και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας από πρόσωπο που του εμπιστεύτηκαν ανήλικη για να τη φυλάει και δεν είχε συμπληρώσει το 12ο έτος ηλικίας. Ενώ τον παρέπεμψε σε Ανακριτή από το οποίο η νομική του συμπαραστάτης ζήτησε κι έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη (04/08)

Ο κατηγορούμενος Αξιωματικός του ΠΣ κατά τη μεταγωγή του στο Δικαστήριο, συνοδευόταν μονο απο τη συνήγορό του, δικηγόρο Θεσσαλονίκης. Με μάσκα υγειονομικής προστασίας οπως προβλέπει το πρωτόκολλο,  ενδεδυμένος με χειμωνιάτικη ζακέτα με κουκούλα, καπέλο και γυαλιά, σε μια προσπάθεια να αποκρύψει τα χαρακτηριστικά του. Στο χώρο δεν είχε την στήριξη μελών της οικογένειάς του.

Ο 39χρονου Υποπυραγός εκτελων χρέη Υποδιοικητή του ΠΣ Αερολιμένα Σκιάθου έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα μετά τη σύλληψή του για παραγωγή και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Η 32χρονη σύντροφός του μητέρα δυο ανήλικων κοριτσιών ηλικίας 10ετων και 12χρονων, η οποία και τον κατήγγειλε στην αστυνομία, φέρεται να υποστήριξε οτι χειραγωγούσε τα παιδιά της και η 12χρονη κόρη της δηλώνει ερωτευμένη μαζί του.

Η 32χρονη αποτύπωσε στο κινητό της τις φωτογραφίες της 10χρονης που εντόπισε στο κινητό του συντρόφου της και ζήτησε εξηγήσεις, ωστόσο ο Υποπυραγός φέρεται να διέγραψε τις φωτογραφίες της ανήλικης από το κινητό του. Η ίδια ανέφερε και στην αστυνομία πως η 10χρονη πριν λίγες ημέρες της είχε πει ότι ο Υποπυραγός, ενώ απουσίαζε την είχε πάρει αγκαλιά και την οδήγησε στο κρεβάτι και κοιμήθηκαν μαζί.

Οι έρευνα της ΔΕΕ εστιάζεται στο κινητό και τα ηλεκτρονικά μέσα καιως και στον υπολογιστή του 39χρονου, ενώ και τα δύο παιδιά της 32χρονης μητέρας θα εξετασθούν από υπηρεσιακό ψυχολόγο υπο τη μορφή κατάθεσης.