Σκαραμαγκάς: Τραυματίστηκε Αστυνομικός του ΑΤ Χαϊδαρίου σε συμπλοκή στο Κέντρο Λαθρομεταναστών

Στις συμπλοκές στο Κέντρο Κράτησης Λαθρομεταναστών του Σκαραμαγκά με το σοβαρό τραυματισμό του Κούρδου λαθρομετανάστη σε σύγκρουσης Σύρων και Κούρδων είχε και τραυματία Αστυνομικό του ΑΤ Χαϊδαρίου.

Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές, (23/05- 03.00) οργανωμένες ομάδες περίπου 50 Κούρδοι και 100 Σύροι, με φραστικές αντεγκλήσεις, για θέματα γεωπολιτικής διεκδίκησης, προχώρησαν σε σύρραξη.

Στο Σκαραμαγκά έφτασαν πληρώματα του Αστυνομικού Τμήματος Χαϊδαρίου

Στα επεισόδια τραυματίστηκε σοβαρά Κούρδος από χτύπημα με μαχαίρι στο θώρακα και την πλάτη και σε κρίσιμη κατάσταση μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός».

Αστυνομικοί του Α.Τ. Χαϊδαρίου προχώρησαν στη σύλληψη του Σύρου δράστη, κρυμμένο σε κοντέινερ, ενώ Κούρδοι με καδρόνια και λοστούς στα χέρια περίμεναν για να τον λιντσάρουν.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, Αστυφύλακας που υπηρετεί στο οικείο αστυνομικό Τμήμα τραυματίστηκε ελαφρά στο κεφάλι από αντικείμενο που απέρριψαν οι λαθρομετανάστες, κατα τη μεταγωγή του δράστη στο περιπολικό. Μεταφέρθηκε για συρραφή του τραυματος του στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Λόγω της έντασης ενισχύσεις της ΟΠΚΕ και της ΔΙΑΣ και πληρώματα Τμημάτων της Δυτικής Αττικής και του Πειραιά.

Ο Σύρος πρόσφυγας κρατείται στο ΑΤ Χαϊδαρίου και παραπέμφθηκε με τη δικογραφία σε βάρος του και τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας και πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης.