ΣΚ.Ναυπλίου: Προφυλακιστέοι οι Ρουμάνοι Μοναχοί και ο λαϊκός συνεργός τους, για την κλοπή του Ιερού Λειψάνου

Στις Φυλακές Ναυπλίου προφυλακίστηκαν οι πέντε Ρουμάνοι ιερόσυλοι οι οποίο συνελήφθησαν για την κλοπή της “άφθαρτης χείρας” του Αγίου Χαραλάμπους από την Ιερά Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου στα Καλάβρυτα.
Οι τέσσερις Ρουμάνοι Μοναχοί ηλικίας 44, 41, 33 και 21 ετών και ένας 26χρονος λαϊκός συνεργός τους, δεν έπεισαν με τους ισχυρισμούς τους Ανακριτή και Εισαγγελέα.
Οι Ρουμάνοι, ιεροσυλοι, είχαν επισκεφτεί το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης (06/10) το μοναστήρι στα Καλάβρυτα με ομοεθνείς τους, κληρικούς και λαϊκούς προσκυνητες, στο πλαίσιο, προγράμματος θρησκευτικού τουρισμού.

—–
Από την Ασφάλεια Ηλείας, συνεληφθησαν σε άλλη υπόθεση, δύο ακόμα μέλη σπείρας ιερόσυλων -είχαν συλληφθεί 8άτομα για την ίδια υπόθεση- οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως δράστες αρπαγής αφιερωμάτων αξίας άνω των 30.000 ευρώ από την Ιερά Μονή της Παναγιάς Κρεμαστής στο Λάνθι Ηλείας.

Πρόκειται για δύο άνδρες, ηλικίας 59 και 47 χρόνων, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Ηλείας. Με τη σε βάρος τους δικογραφία παραπέμφθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελεά, με την κατηγορία σε βάρος όλων των μελών την ομάδας, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για διακεκριμένες κλοπές.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport