Σητεία: Νεκροί ηλικιωμένοι αγρότες εντοπίσθηκαν τρεις ημέρες μετά το δυστύχημα- Το αγροτικό όχημα ανετράπη μέσα στο χωράφι τους

Νεκροί ανασύρθηκαν ζευγάρι ηλικιωμένων αγροτών, επιβαίνοντες εντός αγροτικού οχήματος που, μετά το τροχαίο εντός αγροτεμαχίου στον επαρχιακό δρόμο Ζάκρου Ξεροκάμπου -Ζήρου στη Σητεία Κρήτης

Το αγροτικό όχημα προσέκρουσε σε ρίζα ελιάς, ανετράπη και στο εσωτερικό του εγκλωβίστηκαν οι δύο επιβαίνοντες. Ο 87χονος οδηγός και η 77χρονη σύζυγός του, εντοπίσθηκαν στο κατεστραμμένο ολοσχερώς αγροτικό όχημα. Κατά την αυτοψία στο χώρο, το αγροτικό όχημα εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα την βίαιη πρόσκρουση στα ρίζα της ελιάς .

Σύμφωνα με το Διοικητής της τοπικής ΠΥ, Πυρονόμο Γιώργο Φουσκολαγουδάκης, έλαβαν κλήση (07/05-13.00) από το ΑΤ Σητείας, ύστερα από κλήση συγγενών των ηλικιωμένων, καθώς δεν είχαν επικοινωνία μαζί τους από την περασμένη Τρίτη (04/05), και ύστερα από αναζητήσεις τους εντόπισαν στο κουφάρι του αγροτικού του οχήματος.

Στο σημείο του δυστυχήματος μετέβησαν με δύο οχήματα και τέσσερα μέλη πληρώματος της τοπικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας,  σε επιχείρηση απεγκλωβισμού των δύο επιβαινόντων. Η γυναίκα, παρελήφθη νεκρή από το σημείο του δυστυχήματος, ενώ ο σύζυγός της, ημιλιπόθυμος και αφυδατωμένος, μεταφέρθηκε εν ζωή στο Νοσοκομείο Σητείας, όπου κατέληξε στη συνέχεια.

Σύμφωνα με τον υποδιοικητή του Α.Τ Σητείας Μανώλη Βουτυράκη, σε επικοινωνία του STYLE 100,  το δυστύχημα χρονικά προσδιορίζεται την περασμένη Τρίτη (04/05) εντός αγροτεμαχίου ιδιοκτησίας του ζευγαριού, όπου είχαν μεταβεί για αγροτικές δουλείες. Το ζευγάρι, παρέμεινε αβοήθητο στον τόπο του δυστυχήματος για περίπου τρεις ημέρες, με τον ακριβή χρόνο θανάτου να αναμένεται να προσδιορισθούν κατά την ιατροδικαστική εξέταση.

Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Α.Τ Σητείας.