Σήραγγα Κερατσινίου: Σύγκρουση Οχημάτων με πυρκαγιά και εγκλωβισμέους- Ασκηση της ΔΠΥ Πειραιά

Πυροσβεσιτκή Αστυνομία, Πολιτική Προστασία, προσωπικό του Δήμου και εθελοντές Διασώστες, αντιμετώπισαν περιστατικό σύγκρουσης με πυρκαγιά και εγκλωβισμένα άτομα, στο πλαίσιο άσκηση ετοιμότητας.

ΑΣΚΗΣΗ_ΠΣ_ΠΥ_ΠΕΙΡΑΙΑ_ΣΥΡΑΓΓΑ2

Λίγο μετά τις 21.00 το βράδυ της Πέμπτης (09/05) στη σήραγγα Κερατσινίου, περιοχή Δραπετσώνας, πραγματοποιήθηκε άσκησης από τις Πυροσβεστικές δυνάμεις της Δ.Π.Υ.Πειραιά. Το σενάριο περιελάμβανε προσομοίωση σύγκρουσης οχημάτων με πυρκαγιά και εγκλωβισμένα άτομα στο τούνελ της Δραπετσώνας.

“Η επέμβαση του Πυροσβεστικού Σώματος στην αντιμετώπιση κάθε είδους καταστροφών είναι μια επίπονη και απαιτητική διαδικασία που απαιτεί τις συνέργειες και τη συνεργασία όλων των φορέων και δυνάμεων της κοινωνίας” επεσήμανε ο Διοικητής της ΔΠΥ Πειραιά, Γιάννης Σταμούλης.

ΑΣΚΗΣΗ_ΠΣ_ΠΥ_ΠΕΙΡΑΙΑ_ΣΥΡΑΓΓΑΤο πυροσβεστικό προσωπικό της Δ.Π.Υ. Πειραιά, στο πλάιιο της άσκησης, δοκίμασε τις συνέργειες με την Ελληνική Αστυνομία, το προσωπικό της πολιτικής προστασίας της Π.Ε. Πειραιά και του Δήμου Κερατσινίου -Δραπετσώνας, της υπηρεσίας του τούνελ και των εθελοντών της RSF.

ΑΣΚΗΣΗ_ΠΣ_ΠΥ_ΠΕΙΡΑΙΑ_ΣΥΡΑΓΓΑ3

 Λόγω διεξαγωγής της Άσκησης Ετοιμότητας στη Σήραγγα Κερατσινίου, από την ΕΛΑΣ είχε εκδοθεί σχετική ανακοινωση για πλήρη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων την Τρίτη (07/05) και την Πέμπτη (09/05) κατά τις ώρες 21.00μμ΄- 02.00πμ΄ της επομένης, σε τμήματα του οδικού δικτύου της περιοχής του Δήμου Κερατσινίου/ Δραπετσώνας

Περιφερειακή Λεωφόρος Κερατσινίου – Πειραιά (Λ. Α. Παπανδρέου) , στο τμήμα της μεταξύ της πύλης Ferryboat E 1 και της εξόδου της σήραγγας Δραπετσώνας, ρεύμα κυκλοφορίας προς Κερατσίνι.
Ακτή Ηετιώνεια, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Κανάρη και 25ης Μαρτίου, ρεύμα κυκλοφορίας προς Κερατσίνι.
Κατά την ανωτέρω διακοπή η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω των εξής διαδρομών:

Για όλα τα οχήματα μ.ε.β. έως 3,5 τόνους που κινούνται επί της Ακτής Ηετιώνειας:
Ακτή Ηετιώνεια – δεξιά Κανάρη – αριστερά Αγωνιστών Πολυτεχνείου ή ευθεία Αγ. Δημητρίου

Για όλα τα οχήματα μ.ε.β. άνω των 3,5 τόνων που κινούνται επί της Ακτής Ηετιώνειας:
Ακτή Ηετιώνεια αναστροφή στον κυκλικό κόμβο πύλης Ε2 – Ακτή Ηετιώνεια (ρεύμα προς Πειραιά) – αριστερά Θεσμοφορίου – δεξιά Αγ. Δημητρίου.

Για τα οχήματα που κινούνται επί της οδού Κανάρη, ανεξάρτητα μ.ε.β.:
Κανάρη – αριστερά Ακτή Ηετιώνεια – αριστερά Θεσμοφορίου – δεξιά Αγ. Δημητρίου

Η τροχαία είχε απευθύνει έκκληση προς τους οδηγούς των τροχοφόρων, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση και τις υποδείξεις των Τροχονόμων προς αποφυγή ατυχημάτων.