Σήμερα η απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη

Τον υπερασπιστικό του ισχυρισμό πρόκειται να αναπτύξει ο Δημήτρης Λιγνάδης, ύστερα από καταγγελίες αλλοδαπών σε βάρος του

(27/06-10.10) Δημήτρης Λιγνάδης: “Ημέρα λύτρωσης για εμένα, αρνούμαι τις κατηγορίες για τους βιασμούς

Μετά από 26 συνεδριάσεις ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, θα παραθέσει για πρώτη φορά με λόγο τα επιχειρήματα του ώστε να αντικρούσει το κατηγορητήριο που έχει απαγγελθεί σε βάρος του.

Στην απολογία του, ο προφυλακισμένος σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης αναμένεται κατα την ακροαματική διαδικασία (27/06) στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών να παραθέσει ενώπιον Έδρας και ακροατηρίου τα επιχειρήματα του. Σύμφωνα με το κατηγορητηριο του αποδίδονται τέσσερις βιασμοι ανήλικων και νεαρών αλλοδαπών ανδρών, οι τρεις στο διαμέρισμά του στο Μεταξουργείο και ο τέταρτος σε ξενοδοχείο στην Επίδαυρο.

Στην υπερασπιστική γραμμή που έχει με το συνήγορό του Αλέξη Κούγια αρνείται την κατηγορία του βιασμού καθώς και τη συνεύρεση με ανηλίκους και υποστηρίζει πως σε βάρος του έχει στηθεί σκευωρία από συγκεκριμένα πρόσωπα του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών σε συνεργασία με δημοσιογράφους. Παράλληλα εχει στραφεί με μηνύσεις κατά των καταγγελλόντων, αλλά και άλλων μαρτύρων της υπόθεσης για ψευδή κατάθεση.
Η δίκη ξεκίνησε στις 11 Φεβρουαρίου και κατά τη διάρκεια της αποδεικτικής διαδικασίας προσήλθαν τρεις καταγγέλλοντες, δύο Αιγύπτιοι κι ένας ουκρανικος σε κατάθεση για βίαιες σεξουαλικές επιθέσεις όπως καταγγέλλουν. Ως μάρτυρας κατέθεσε ο Νίκος Σ., ο πρώτος που σε συνέντευξή του είχε καταγγείλει τον σκηνοθέτη για βιασμό χωρίς να τον κατονομάζει και είχε οδηγήσει στην παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη από το Εθνικό Θέατρο. Στο πλαίσιο της ακροαματικής διαδικασίας εχουν καταθέσει φίλοι των καταγγελλόντων, δύο ηθοποιοί και μία γυναίκα η οποία υποστήριξε ότι είχαν ερωτικές σχέσεις με τον κατηγορούμενο. Ο τέταρτος μηνυτής, δεν κατέστη εφικτό να εντοπιστεί παρότι είχε διαταχθεί η βίαιη προσαγωγή του και έτσι το δικαστήριο προχώρησε στην ανάγνωση της μήνυσης και της κατάθεσης που είχε δώσει στο στάδιο της προδικασίας.
Σε υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη έχουν καταθέσει η ηθοποιός Ελένη Κούρκουλα, ο πρώην σύζυγός της επιχειρηματίας Διονύσης Παναγιωτάκης, ο αδελφός του κατηγορούμενου μία πρώην σύντροφός του, ένας φίλος του διακοσμητής και η οικιακή βοηθός του.

Η απόφαση της δικής αναμένεται στις δύο επόμενες δικασίμους.