Σύλληψη Τούρκου ναυτικού στην Ελευσίνα με την κατηγορία της κατασκοπίας

Μέλος πληρώματος ο Τούρκος ναυτικός, ταξιδευε απο τη Νικομίδεια της Τουρκίας στην Ελευσινα.

Ενώ το εμπορικό πλοιο είχε ρότα, διερχόμενο από το Ναύσταθμο της Σαλαμίνας φέρεται ο Τούρκος ναυτικός να έβγαζε φωτογραφίες με το κινητό του στην περίμετρο του ναυσταθμου. Μόλις ενημέρωσαν τις Αρχές, και με την πρόσδεση στο Λιμάνι της Ελευσίνας, Λιμενικοί προχώρησαν στη σύλληψή του.

Ο Τσενγκίζ Οϊγκούρ (Cengiz Uygur), 51ετων, είναι συνταξιούχος υπαξιωματικός του τουρκικού Ναυτικού, και μέλος πληρώματος του πλοίου «MAKBULE ANA» σημαίας Τουρκίας
Ο Τσενγκίζ Οϊγκούρ (Cengiz Uygur), 51ετων.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται από τα τουρκικά ΜΜΕ, ο συλληφθείς ονομάζεται Τσενγκίζ Οϊγκούρ (Cengiz Uygur), 51ετων. Είναι συνταξιούχος υπαξιωματικός του τουρκικού Ναυτικού, και μέλος πληρώματος του πλοίου «MAKBULE ANA» σημαίας Τουρκίας.

Το κινητό του κατασχέθηκε και έχει αποσταλεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια προς διερεύνηση, ενώ ο Τούρκος υποστηρίζει ότι πρόκειται για παρεξήγηση, με τους ισχυρισμούς του να εξετάζονται.

Την Πέμπτη  (02/02) οδηγήθηκε στο αυτόφωρο και του ορκίστηκε δικάσιμος για την ερχόμενη Πέμπτη  (09/02). Η διακίνηση της πληροφορίας προέρχεται από δημοσιεύματα του Τουρκικού τύπου και της εφημερίδας Milliet.

Milliet_Τουρκος

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού:
Σύλληψη αλλοδαπού ναυτικού στην Ελευσίνα για παράβαση του άρθρου 149α του Π.Κ.
 Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ελευσίνας, πρωινές ώρες της 01-02-2017 ότι, πλήρωμα περιπολικού σκάφους του Πολεμικού Ναυτικού εντόπισε 51χρονο αλλοδαπό, μέλος πληρώματος του Φ/Γ πλοίου “MAKBULE ANA” σημαίας Τουρκίας, να διενεργεί φωτογραφικές λήψεις περιοχών του Ναυστάθμου Σαλαμίνας, κατά τον διάπλου του πλοίου από την θαλάσσια περιοχή διαύλου Περάματος – Πειραιά.
 Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας που διενεργεί την προανάκριση, ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και με εντολή της συνελήφθη ο 51χρονος ναυτικός, για παράβαση του άρθρου 149α του Π.Κ.
 Ο ανωτέρω προσήχθη χθες 02-02-2017 στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά με τη διαδικασία του αυτοφώρου, απ’ όπου αφέθη ελεύθερος και ορίστηκε τακτική δικάσιμος.