Σφηνάρι Χανίων: Ο γιος των ηλικιωμένων, “τσιλιαδόρος” στη δολοφονία τους- Ήξεραν ότι είχαν κάνει αναλήψεις από Τράπεζα

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία ηλικιωμένων, οι οποίοι βρέθηκαν νεκροί μέσα στο σπίτι τους στο Σφηνάρι Κισσάμου. Ως δράστες συνελήφθησαν τρία άτομα -τα οποία είχαν προσαχθεί – μεταξύ των οποίων και ο γιος τους.

Η Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων μετά από πολύμηνες έρευνες εξιχνίασσν και προχώρησαν στη σύλληψη των τριών δραστών -μεταξύ των οποίων και ο γιος του ζευγαριού- οι οποίοι συμμετείχαν στην ανθρωποκτονία ζευγαριού ηλικιωμένων, στο Σφηνάρι του Δήμου Κισσάμου, στα Χανιά.
Ο γιος τους, ειχε καταθέσει, ότι προσπάθησε να επικοινωνήσει με τους γονείς του την Κυριακή αλλά δεν κατέστη εφικτό και αποφάσισε την Τρίτη (17/02 2015) να τους επισκεφθεί. Όταν μπήκε στο σπίτι, τους βρήκε νεκρούς, κι ενημέρωσε την Αστυνομία.
Στο σπίτι μετέβη Ιατροδικαστής, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων και του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.
Δεν εντοπίσθηκαν ίχνη παραβίασης στην παλιά μονοκατοικία, ενω το μόνο σημείο στο εσωτερικό του σπιτιού, που ήταν αναστατωμένο ήταν ένα ντουλάπι στο οποίο εικάζεται πως έκρυβαν τις οικονομίες τους οι ηλικιωμένοι, με τα πειστήρια να εντοπίζουν ως κίνητρο τη ληστεία.
Ο ιατροδικαστής Σματάτης Μπελιβάνης κατά τη νεκροψία και αυτοψία στο χώρο διεκρινε ότι οι δράστες κατάφεραν 4-5 μαχαιριές στην πλάτη της 66άχρονης, ενώ έφερε και χτυπήματα στο κεφάλι, και ο 78άχρονος σύζυγός της, έφερε μία μαχαιριά στην κοιλιακή χώρα.
Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων προσήγαγαν (20/01) τον 47άχρονο γιο του ζευγαριού -ως βασικό ύποπτο-, ο οποίος όπως διακριβώθηκε, περίμενε στο αυτοκίνητο ενώ οι δύο συνεργοί του -49ετων και 34χρόνων- λήστευαν, βασάνιζαν και τραυμάτισαν θανάσιμα τους γονείς του.
Όπως προέκυψε κατά την Αστυνομική ερευνα, ο 49άχρονος έπεισε τον 47άχρονο (γιό του 78άχρονου) να τον πληροφορήσει, σχετικά με τις οικονομίες που είχε στο σπίτι ο πατέρας του, ύστερα από αναλήψεις που είχε πραγματοποιήσει από Τραπεζικά Καταστήματα.
Οι τρεις δράστες, το απόγευμα της Κυριακής (15/02 2015) μετέβησαν με όχημα του 49χρονου, ο οποίος μπήκε στο σπίτι μαζί με τον 34άχρονο, ενώ ο 47άχρονος παρέμεινε στο αυτοκίνητο, με σκοπό τη ληστεία.
Με ξύλο και μαχαίρι, τραυμάτισαν τους ηλικιωμένωνους βαρύτητα, χωρίς να εντοπίσουν τα χρήματα, επιβιβάστηκαν στο όχημα και διέφυγαν ενώ πέταξαν τα ρούχα τους σε ερημική περιοχή.
Στις οικίες των συλληφθέντων κατασχέθηκαν απομίμηση όπλου (replica) και ναρκωτικά δισκία.
Σε βάρος των δραστών, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ανθρωποκτονία και συνελήφθησαν δυνάμει ενταλμάτων σύλληψης, ενώ σε βάρος του 49άχρονου και του 34άχρονου σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα παραβάσεων της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων.
Οι δράστες παραπέμφθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων .

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport