ΣΦΑΚΙΑ: Νεκροι Γάλλοι τουρίστες, τους οποίους αναζητούσαν.

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση αναζήτησης ζευγαριού Γάλλων τουριστών σε ορεινή περιοχή των Σφακίων στα Χανιά, για τους οποιους ειχε εξαφάνιση, από το απόγευμα του Σαββάτου(23/08) οι οποίοι εντοπίσθηκαν νεκροί.

Στις 06.50 (25/08), νεκρός εντοπίστηκε ο 64χρονος Γάλλος τουρίστας, σε απόσταση περίπου 700μ. και υψομετρική απόσταση περίπου 80-90μ. από το σημείο που είχε εντοπισθεί νεκρή η 62χρονη σύζυγός του, το απόγευμα της Κυριακής (24/08), σε απόσταση περίπου 3 χλμ. από το Λουτρό Σφακίων, σε απόκρημνο μονοπάτι Ε4 προς το χωριό Ανώπολη. Η Γαλλίδα, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, έφερε τραύμα στο κεφάλι.
Οι Πυροσβέστες που συμμετείχαν στις έρευνες για τον εντοπισμό του ζευγαριόυ, εντόπισαν τον 64χρονο να κρατάει το κινητό του τηλέφωνο στα χέρια, έχοντας σχηματίσει τον αριθμό τηλεφώνου του καταλυματος τους, χωρίς να έχει πραγματοποιήσει κλήση, ενδεχομένως είτε γιατί αισθάνθηκε αδιαθεσία ενώ στο σημείο το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας δεν είχε σήμα -κάτι που κρίνεται εξαιρετικά πιθανό.
Οι δύο τουρίστες διέμεναν σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο στο Λουτρό και το πρωί της  Παρασκευής (22/08) επιχείρησαν να διασχίσουν με τα πόδια την ορεινή περιοχή. Ωστόσο δεν επέστρεψαν στο κατάλυμα και αργά το απόγευμα του Σαββάτου (23/08) δηλώθηκε η εξαφάνισή τους, και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ από τις Βρύσες και η αστυνομία ξεκίνησα τις έρευνες.Από τις πρώτες εκτιμήσεις εξετάζεται οι δύο τουρίστες να έχασαν τη ζωή τους στο μη χαρτογραφημένο μονοπάτι, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι φαίνεται πως είχε επισκεφτεί και στο παρελθόν την Κρήτη και είχαν εμπειρία  ως περιπατητές. Από τα μέχρι τώρα ευρήματα, εξετάζεται να  επέλεξαν διαφορετικά μονοπάτια για εξερεύνηση, με κοινό σημείο την Ανώπολη, με την περιήγησή τους, σε ώρα που η θερμοκρασία ήταν υψηλή, γεγονός που  τους επηρέασε σημαντικά με αποτέλεσμα η γυναίκα να χάσει την ισορροπία της- αν και είχε ειδικό μπαστούνι στήριξης-  να πέσει και να τραυματισεί κατά την πτώση της σε βράχο, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις της. Ο σύζυγός της, στην προσπάθεια εντοπισμού, εικάζεται να έχασε και αυτός τις αισθήσεις του λόγω της θερμοκρασίας και της έλλειψης νερού, με αποτέλεσμα να χάσει και αυτός τη ζωή του.

Το κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, τον εντόπισε με την πλάτη του να ακουμπάει σε ένα βράχο έχοντας σκεπάσει μέρος του σώματος του με ρούχα για να προστατευτεί από τον ήλιο και φέροντας ένα μικρό τραύμα, το οποίο εκτιμάται ότι προκλήθηκε από το βράχο.
Η νεκροψια νεκροτομη θα προσδιορίσει τα ακριβή αίτια θανάτου των δύο Γάλλων. 

Έκκληση απευθύνει η Πυροσβεστική και οι ομάδες πεζοπορίας, προς τους ορειβάτες – περιηγητές,να ακολουθούν τα χαρτογραφημένα μονοπάτια, για την ασφαλή περιήγηση τους.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport