Σεσημασμένος λαθρομετανάστης, έσπασε το αυτοκίνητο του Αστυνομικού Συντάκτη, επιχείρησε να διαφύγει και τον ακινητοποίσε στέλεχος του ΠΝ

Ο Αλγερινός σεσημασμένος 12 φορές για κλοπές και διαρρήξεις, κυκλοφορούσε ελεύθερος και παραβίασε ένα ακόμα σταθμευμένο αυτοκίνητο, πριν τον ακινητοποιήσει στέλεχος του Πολεμικού Ναυτικού που ανταποκρίθηκε στην έκκληση βοήθειας του Αστυνομικού Συντάκτη  .

Δυσάρεστη εμπειρία βίωσε ο Αστυνομικός Συντάκτης της ΕΡΤ, Γιωργος Γεραφεντης, όταν (06/12) διαπίστωσε ότι είχαν παραβιάσει το σταθμευμένο όχημά του, και με φωνές επιχείρησε να αποτρέψει το δράστη.

Στην αναστάτωση που προκλήθηκε ο δράστης, τρέχοντας προσπάθησε να διαφύγει, και απέρριψε τηλεκοντρόλ που είχε στην κατοχή του, ενώ στελεχος του Πολεμικού Ναυτικού, τον καταδιωξε, τον ακινητοποίησε παραδίδοντας τον στην Αστυνομία.

Όπως προέκυψε πρόκειται για Αλγερινό οποιος είχε στην κατοχή του πλαστά στοιχεία των Βουλγαρικών Αρχών ενώ είχε υποβάλλει αίτημα ασύλου στα ατομικά του στοιχεία.

Όπως διακριβώθηκε, το τηλεκοντρολ το οποίο κατείχε και απέρριψε εν τον καταδίωκαν οι πολίτες και ο ιδιοκτήτης, πρόκειται για jammer – μοιάζει με τηλεκοντρόλ γκαραζ- έχει ενεργοποιημένους κωδικούς του εγκεφάλου του οχήματος και μπλοκάρει το κεντρικό σύστημα κλειδώματος.  Ενώ ο ιδιοκτήτης θεωρεί ότι το έχει κλειδώσει και απομακρύνεται ο κλέφτης εισέρχεται και προβαίνει στην κλοπή, χωρίς να σπάσει η να παραβιάσει πόρτες και παρμπρίζ.

FB_IMG_1512581773754
Φωτο Γιώργος Γεραφεντης

Ο Γιώργος Γεραφεντης, περιγράφει, για τη διάρρηξη και απόπειρα κλοπής όπως τη βίωσε, “Δώδεκα φορές αυτό το καλό παιδί από την Βόρεια Αφρική συνελήφθη από την αστυνομία και αφέθηκε ελεύθερο από τις δικαστικές αρχές.

Σήμερα το μεσημέρι έπεσα και εγώ θύμα του. Παραβίασε στο Γαλάτσι το αυτοκίνητο μου και προσπάθησε να αφαιρέσει αντικείμενα. Τον είδα μέσα στο αυτοκίνητο και έκανα το λάθος να φωνάξω από μακριά, κλέφτης – κλέφτης. Έφυγε σαν αγρίμι.

Διερχόμενοι προσπάθησαν να τον ακινητοποιησουν. Τους έσπρωχνε με μένος. Ευτυχώς ένα παλικάρι από το Πολεμικό Ναυτικό τον έπιασε. Θέλω να τον ευχαριστήσω δημόσια.

Η αστυνομία έκανε την δουλειά της περιμένω τα αποτελέσματα από τις αρμόδιες αρχές. Κυκλοφορούσε με πλαστά στοιχεία και είναι παράνομα στην χώρα μας.

Ευχαριστώ και την ομάδα ΔΙ.ΑΣ το προσωπικό της Ασφάλειας Γαλατσίου και τα παιδιά της Σήμανσης”.