Σέρρες: Ευθύνες στον εργολάβο και τον διευθυνή του σχολείου επιρρίπτει ο δήμαρχος της πόλης

Ευθύνες για το θάνατο του μαθητή της Στ τάξης του Δημοτικού Σερρών αναζητούν η Εισαγγελία και μετά τις καταγγελίες του Διευθυντή του Σχολείου ο Δήμαρχος απορρίπτει ευθύνες και στον εργολάβο

Εντολή για περαιτέρω έρευνα προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος και στη συνέχεια να προβεί στις ανάλογες ενέργειες και την απόδοση ποινικών ευθυνών ζήτησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Σερρών για την έκρηξη στο λεβητοστάσιο του 9ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών.

«Είμαστε όλοι συντετριμμένοι, όλες οι Σέρρες πενθούν», δήλωσε ο Αλέξανδρος Χρυσάφης, δήμαρχος Σερρών επιρρίπτοντας ευθύνες σε εργολάβο και διευθυντή του σχολείου.

«Είμαι και έξαλλος με όλους αυτούς που ευθύνονται για αυτή την απώλεια της παιδικής ψυχής. Δεν χωράει ο νους τον πόνο που νιώθουν οι γονείς. Είμαι έξαλλος με τον εργολάβο που έκανε τις εργασίες εν ώρα μαθήματος χωρίς να ειδοποιήσει κανέναν ενώ αυτό απαγορεύεται ρητά από τη μεταξύ μας σύμβαση. Είμαι έξαλλος και με το διευθυντή, ο οποίος επέτρεψε στον εργολάβο να εισέλθει στη σχολική μονάδα χωρίς να υπάρχει σύμφωνη γνώμη του δήμου. Υπάρχει μια σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου, στην οποία αναφέρεται ότι δεν μπορεί να κάνει εργασίες την ώρα του σχολείου χωρίς να υπάρχει σύμφωνη γνώμη του δήμου και του διευθυντή. Πώς τον άφησε να μπει στο σχολείο την ώρα που γίνονταν μαθήματα; Υπάρχει συγκεκριμένη διάταξη», δήλωσε ο δήμαρχος Σερρών.

Σε συλλυπητήρια ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Γονέων Δήμου Σερρών, αναφέρεται στον τραγικό θάνατο του 12χρονου μαθητή της Στ Τάξης του 9ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών. «Τραγουδούσαν, διασκέδαζαν και έκαναν σχέδια . Μέχρι το ΜΠΑΜ… Και μετά ο πόνος. Τα γέλια μετατράπηκαν μονομιάς σε κραυγές αγωνίας και το κέφι σε θάνατο…
Σήμερα η σχολική κοινότητα , η Πόλη μας , όλοι μας βιώνουμε μια μεγάλη απώλεια. Έφυγε από κοντά μας ένα παιδί !! Όλοι θρηνούμε για αυτό τον άδικο χαμό .
Είναι ό,τι χειρότερο για έναν άνθρωπο να χάνει ό,τι πολυτιμότερο έχει, το παιδί του!

Η σκέψη όλων μας τώρα είναι στην οικογένεια και στον αγώνα που δίνει για να αντιμετωπίσει μια απερίγραπτη θλιβερή συγκυρία.

Η Ένωση γονέων και κηδεμόνων του Δήμου Σερρών και όλοι οι γονείς σας εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια για την απώλεια του μέλους της οικογένειάς σας. Η καρδιά μας είναι μαζί σας σε αυτές τις στιγμές . Ο Θεός να σας δίνει δύναμη !!! Καλό ταξίδι άγγελέ μας …»