Σέρρες: Δημοσιοποίηση στοιχείων κατηγορουμένου για παιδεραστία (ΦΩΤΟ)

Με διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σερρών, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία και η φωτογραφία του 30άχρονου παιδεραστή, ο οποίος συνελήφθη στις Σέρρες

Με σχετική ηλεκτρονική επικοινωνία (21/11) της δικηγόρου του κατηγορουμένου,  Κικής Πακιρτζιδου, σε εξώδικη δήλωση αιτήθηκε την απόσυρση της σχετικής ονομαστική αναφοράς στα στοιχεια του εντολέως της, καθως «το δημοσίευμα παρανόμως παραμένει από την 03-11-2015 μέχρι και σήμερα αναρτημένο, καθόσον, την 7-11-2023 εξεδόθη η υπ’ αριθ. 264-265/2023 αθωωτική απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης δυνάμει της οποίας αθωώθηκε ομόφωνα για τα εις βάρος του αποδιδόμενα αδικήματα.

Αιτούμαι την άμεση αφαίρεση του συγκεκριμένου δημοσιεύματος από τον διαδικτυακό σας ιστότοπο προς αποκατάσταση της αλήθειας και της φήμης του εντολέως μου, άλλως θα αναγκαστώ να προβώ σε εξώδικη δήλωση-όχληση».

Σύμφωνα με τη διάταξη δημοσιοποίησης της Εισαγγελίας Σερρών, σε βάρος του 30χρονου, ασκήθηκε ποινική δίωξης για ασέλγεια με ανήλικους έναντι αμοιβής, κατά συρροή και μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος.
Ο 30άχρονος, είχε συλληφθεί (23/09) στις Σέρρες από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας των Σερρών.

Όπως διευκρινίζεται, «η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας ενός μήνα, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου, της διευκόλυνσης διερεύνησης της συμμετοχής του και σε άλλες ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινες πράξεις σε βάρος και άλλων θυμάτων και της ευχερέστερης ικανοποίησης της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων».
Έκκληση προς τους πολίτες απευθύνει η ΕΛΑΣ, για παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας, να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 23210-90805, 23210-90918, 23210-90905 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών.

Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport