Σεπόλια: «Εκνευρισμός» για την διαχείριση του ποινικού σκέλους, και τα ανεκτέλεστα ενταλμάτα σύλληψης

Από τα τέσσερα εντάλματα εκτελέστηκαν συλλήψεις για δυο άτομα τα οποία έχει αναγνωρίσει η 12χρονη στην πρόσφατη εξέταση τής, με τους εμπλεκόμενους να έχουν μεταχθεί στον Εισαγγελέα σε απολογία

Οι έρευνα της Αστυνομίας από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων βρίσκεται σε εξέλιξη ωστόσο σε αυτή τη φάση έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο, καθώς στις αναζητήσεις για τον εντοπισμό δύο εκ των τεσσάρων ανδρών, σε βάρος των οποίων εκδόθηκαν το πρωί της Πέμπτης (03/11) εντάλματα σύλληψης για την υπόθεση μαστροπείας και βιασμού της 12χρονης από τα Σεπόλια, δεν έχουν εντοπιστεί.

Πρόκειται για έναν ηλεκτρολόγο και έναν ιδιωτικό υπάλληλο, με τον έναν να μην έχει εντοπιστεί ενώ ο δεύτερο βρίσκεται σε ταξίδι στο εξωτερικό και οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση τον περιμένουν να επιστρέψει για να τον συλλάβουν.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν στο NantiaReport.gr ότι οι δύο άντρες που αναζητούνται είχαν παρουσιαστεί το προηγούμενο διάστημα αυτοβούλως στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, αναφέροντας ότι είχαν συνομιλήσει μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών με την 12χρονη. Αρνήθηκαν ωστόσο, ότι συνάντησαν σε ραντεβού βιασμού την ανήλικη. Μετά τις ένορκες εξετάσεις τους, αποχώρησαν, θέτοντας εαυτούς στη διάθεση των Αρχών σε πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης. Από την νεότερη ωστόσο εξέταση τής η 12χρονη φέρεται να τους έχει αναγνωρίσει σε φωτογραφίες που την υπέδειξαν οι Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων.

Όπως επισημαίνουν στο NantiaReport.gr, αστυνομικές πηγές, οι δύο άνδρες οι οποίοι εξακολουθούν να διαφεύγουν είχαν παρουσιαστεί και δήλωσαν την πρόθεση τους για συνεργασία με τις Αρχές, ώστε στο ενδεχόμενο που η έρευνα τους περιελάμβανε, να έθεταν ως υπεραστικό επιχείρημα την αυτόβουλη εμφάνιση τους. Η επιλογή τους να διαφεύγουν ενδεχομένως εκτιμάται ως χειρισμός και δε μπορεί να αποκλείσει το επόμενο διάστημα να παραδοθούν στις Αρχές συνοδεία των νομικών εκπροσώπων τους για να απολογηθούν.

Την ίδια ώρα στην ΕΛ.ΑΣ., αυτή η εξέλιξη προκάλεσε έντονο «εκνευρισμό» με την απρόβλεπτη τροπή που έλαβε η αδυναμία εκτέλεσης των ενταλμάτων σύλληψης.

Αναφορικά με τους δύο συλληφθέντες πρόκειται για άνδρα, ηλικίας 35 ετών από τον Κορυδαλλό, άνεργο εισοδηματίας και δεν περιλαμβάνεται στην ομάδα όσων έχουν εμφανιστεί μέχρι στιγμής αυτοβούλως για επικοινωνίες με την 12χρονη.

Ο δεύτερος συλληφθείς, ηλικίας 39 ετών από το Νέο Ηράκλειο, είχε παρουσιαστεί αυτοβούλως στην ΕΛΑΣ . Ο ίδιος είναι χωρισμένος και πατέρας ενός 9χρονου παιδιού συγκεκριμένος είχε παρουσιαστεί αυτοβούλως στην ΕΛΑΣ όταν έγινε γνωστή η υπόθεση. Ο 39χρονος, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι η 12χρονη παρουσιάστηκε για 18 χρονη, συναντήθηκαν αλλά δεν συνευρέθηκε μαζί της και δεν της έδωσε χρήματα.

Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα έλαβε αυτή την τροπή με την έκδοση νέων ενταλμάτων μετά τη συμπληρωματική εξέταση της 12χρονης, παρουσία παιδοψυχολόγου, η οποία αναγνώρισε τους τέσσερις ως άτομα με τούς οποίους είχε ολοκληρώσει “ραντεβού βιασμού” έναντι αμοιβής.

Οι δύο συλληφθέντες το μεσημέρι της Παρασκευής (04/11-12.00) πρόκειται να μεταχθούν στον Εισαγγελέα.