Σε συλλήψεις προχώρησε η Πυροσβεστική για φωτιές σε σημεία της χώρας

Σε συλλήψεις και επιβολή προστίμων προχώρησε η Πυροσβεστική για εμπρησμούς σε σημεία της επικράτειας

Συνελήφθη (17/08) στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Ελευθερούπολης, άνδρας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε δασική έκταση, στην περιοχή Αντιφιλίππων Παγγαίου.
Από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Ηρακλείου, συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία (17/08) άνδρας , ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε οικοπεδικό χώρο, στην Τ.Κ. Κεραμούτσι του δήμου Μαλεβιζίου Ηρακλείου Κρήτης.
Συνελήφθη (17/07) στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους του Α.Τ. Αργοστολίου και του Τ.Α. Αργοστολίου, σε συνεργασία με ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Αργοστολίου, ένας άνδρας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού σε χαμηλή βλάστηση, στην Δεμουτσαντάτα Αργοστολίου.
Για τα ανωτέρω περιστατικά ενημερώθηκαν σχετικώς οι αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Ενώ επιβλήθηκε, Διοικητικό πρόστιμο σε άνδρα για πραγματοποίηση θερμών εργασιών στην ύπαιθρο στην Νικήτη του δήμου Σιθωνίας Χαλκιδικής – σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη-, από ανακριτικούς υπάλληλους της Π.Υ. Πολυγύρου.
Ανάλογο Διοικητικό πρόστιμο επιβλήθηκε σε άνδρα για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και απορρίμματα στην Βαμβακούσα Σερρών, από ανακριτικούς υπάλληλους της Π.Υ. Σερρών.
Καθώς επίσης βάσει της Πυροσβεστικής διάταξης (19//2020) Διοικητικό πρόστιμο επιβλήθηκε σε άνδρα για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα στο Σιδηρόκαστρο Σερρών, από ανακριτικούς υπάλληλους του Π.Κ. Σιδηροκάστρου.