«Σε μια πόλη που ακραίες ομάδες δημοσιοποιούν στοιχεία αστυνομικών, επόμενο να προβούν και στη στοχοποίηση του Πρύτανη του ΑΠΘ μετά την εκκένωση της κατάληψης”

Με αφορμή τη στοχοποίηση στα στοιχεία του Πρύτανη του ΑΠΘ μετά την εκκένωση της κατάληψης “Στέκι Βιολογικό” από την Αστυνομία, σχολίασε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης

Όπως αναφέρει σε τοποθέτησή του ο συνδικαλιστής Αστυνομικών της ΔΑΕΘ, Θοδωρής Τσαϊρίδης, «Σε μια πόλη που ακραίες ομάδες δημοσιοποιούν ονοματεπώνυμα και διευθύνσεις αστυνομικών. Που έχουν τοποθετήσει δεκάδες εκρηκτικούς μηχανισμούς σε οικίες αστυνομικών. Που στοχοποιούν πρόσωπα σε συγκεκριμένο ιστότοπο. Που μέχρι και σήμερα χρησιμοποιούν πολλές φορές τους πανεπιστημιακούς χώρους ως “άσυλο” παρά την αλλαγή της νομοθεσίας.

Και κανείς δεν ενοχλείται ούτε προβαίνει στην παραμικρή ενέργεια ή δήλωση καταδίκης. Είναι λογικό και επόμενο να προβούν και στην στοχοποίηση του πρύτανη του ΑΠΘ μετά την εκκένωση της κατάληψης από αστυνομικές δυνάμεις.

Οι αστυνομικοί έχοντας πέσει θύματα ακραίας στοχοποίησης οι ίδιοι και οι οικογένειες τους, χωρίς την παραμικρή προστασία από το ίδιο το κράτος , καταδικάζουμε απερίφραστα την εμετική στοχοποίηση του πρύτανη του ΑΠΘ και κάθε επίθεση και στοχοποίηση οποιουδήποτε συμπολίτη μας.

Για αυτούς που η φωνή τους ακούστηκε στην στοχοποίηση του πρύτανη του ΑΠΘ αλλά επι ένα έτος τηρούσαν σιγή ιχθύος για τις δεκάδες επιθέσεις εναντίον αστυνομικών και των οικογενειών τους, να τους επισημάνουνε ότι αυτή η επιλεκτική τους ευαισθησία αποτελεί την πηγή του κακού.

Η δράση και αντίδραση των θεσμών του κράτους απέναντι σε αυτές τις ακραίες ομάδες , δεν θα έπρεπε να εξαρτώνται από την βαρύτητα του ονόματος του στοχοποιημένου προσώπου αλλά όφειλαν σε ένα κράτος δικαίου να είναι άμεσες και ξεκάθαρες σε κάθε επίθεση και στοχοποίηση οποιουδήποτε πολιτη αυτού του τόπου.

Τέλος , σταματήστε τις θεωρητικές καταδίκες και προχωρήστε στην αυστηροποίηση των ποινών για τέτοιες ενέργειες τρομοκρατίας που προσβάλουν και βλάπτουν την δημοκρατία».