Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Δήμοι Ιλίου, Αχαρνών

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν λόγω των σοβαρών καταστροφών σπο την πλημμύρα (24/10) οι Δήμοι Ιλίου και Αχαρνών.
Με απόφαση ύστερα από σχετικά αίτημα των Φ ήμαρτον, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τους Δήμους Ιλίου και Αχαρνών.
Σύμφωνα με το Δήμαρχο Αχαρνών, Γιάννη Κασσαβό, κατά την αυτοψία των τεχνικών υπηρεδιων (25/10) στο Δήμο, διαπιστώθηκε ότι έχει πληγεί σοβαρά το εμπορικό κέντρο της πόλης.
Σε συδκεψ6η την οποια συγκάλεσε ο Δήμαρχος(25/20) στην οποία παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι και ο Γ.Γ του Δήμου,  αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής Πέτρος Φιλίππου, εκπρόσωποι της Πολιτικής Προστασίας, των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου και της Περιφέρειας διαπιστώθηκαν τα σοβαρά προβλήματα σε όλη την έκταση του δήμου, με καθιζήσεις, καταρρεύσεις- ακόμα και στα προστατευτικά κιγκλιδώματα στα ρέματα της πόλης- πλημμυρισμένα καταστήματα και σπίτια ενω αρκετές οικογένειες έχουν μείνει άστεγες οι οποίες και φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχεία. Όπως αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου Δημάρχου «προσπαθούμε να μπαλώσουμε ό,τι μπορούμε για να μην αντιμετωπίσουμε σοβαρότερα προβλήματα ως επενέργεια της κακοκαιρίας. Παρακαλάμε τόσα χρόνια για τα αντιπλημμυρικά και δεν μας δίνουν καμία σημασία. Πριν από λίγες ημέρες είχαμε το τελευταίο ραντεβού με την Περιφέρεια και το υπουργείο Εσωτερικών για τα αντιπλημμυρικά. Μετά την πρωινή σύσκεψη, ζητήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής να γίνουν άμεσα οι κατάλληλες ενέργειες ώστε ο δήμος να κηρυχθεί πλημμυρόπληκτος. Επίσης, ζητήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έκτακτη επιχορήγηση για να αποκατασταθούν όλες οι ζημιές”.
Οπως επισημαίνεται, δημότες οι περιουσιες των οποιες έχουν υποστεί υλικές ζημιές μπορουν να επικοινωνήσουν με το Δήμο στα τηλέφωνα  2132072300 -400, είτε στο γραφείο Δημάρχου, ωστε να καταγραφεί απο αρμόδιο υπάλληλο του Δήμου ή αίτηση τους.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport