Σε κατ’ οίκον περιορισμό- Αποφυλακίζεται ο βαρυποινίτης Νίκος Παλαιοκώστας

Ο βαρυποινίτης Νίκος Παλαιοκώστας σύμφωνα με την απόφαση, πρόκειται να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής κατ’ οίκον στον τόπο καταγωγής του τα Τρίκαλα Θεσσαλίας

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Κοζάνης έκανε ομόφωνα δεκτή την αίτηση αποφυλάκισης του διαβόητου βαρυποινίτη, κρατούμενου των φυλακών του Αγίου Στεφάνου. Όπως μετέδωσε το pelop.gr, σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, ο Νίκος Παλαιοκώστας θα εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής σε κατ’ οίκον περιορισμό στα Τρίκαλα, με δυνατότητα να εξέρχεται της οικίας του, δύο φορές την εβδομάδα. Στο δικαστικό έγγραφο γίνεται αναφορά στα σοβαρά προβλήματα υγείας του 61χρονου βαρυποινήτη, καθώς επίσης και για την υποδειγματική συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια των 16 χρόνων της κράτησής του στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου, καθώς εκτίει ποινή εγκλεισμού 197 ετών και 376 μηνών, για ληστείες τραπεζών και την απαγωγή Χαϊτογλου.

Την αίτηση της αποφυλάκισης του Νίκου Παλαιοκώστα, υπέβαλλαν στο αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο, οι δικηγόροι Χρήστος Τσόλκας και Βασιλική Αλεξανδροπούλου.