“Σε ερώτηση μου ποιος την χτύπησε αν είναι ο ίδιος που την είχε φέρει στα επείγοντα, μου απάντησε καταφατικά κι ενημέρωσα την Άμεση Δράση”

Η αναφορά του γιατρού για τα τραύματα που προκάλεσε ο ποινικολόγος στη σύζυγό του, ηταν καθοριστική για την άσκηση κακουργηματικης Ποινικής Δίωξης και παραπομπή του στον Ανακριτή

Τραύματα στο κεφάλι, κατάγματα και οοιδήματα γνωματευσε κατα την εξέταση της 37χρονης δικηγόρου, θυμα ενδοοικογενειακής βίας απο τον ποινικολόγο συζύγο της. Ο γιατρος που την εξέτασε τα ξημερώματα Κυριακή (16/06) σε ιδιωτικη κλινική περιγράφει στην κατάθεσή του οσα διαπίστωσε, ότι εφερε εκχυμώσεις, εκδορές και οιδήματα, καθως επίσης κάταγμα στη μύτη και σε δάχτυλο του δεξιού χεριού κι ενημέρωσε την Άμεση Δράση για τις δικές της ενέργειες.

Όπως καταθέτει ο ιατρός, «Σήμερα 16/06/2024 έχω εφημερία στην Ευρωκλινική καλύπτω τον χειρουργικό τομέα και Τ.Ε.Π.

Περί ώρα … με φώναξε η νοσηλεύτρια των επειγόντων για να εξετάσω μια κυρία που έχει χτυπήσει στο κεφάλι. Μετέβην και είδα την ασθενή υπό στοιχεία [σσ. τα στοιχεία της 37χρονης δικηγόρου].

Κλινικά φέρει εκχυμώσεις και οίδημα προσώπου– μέτωπο, ζυγωματικά, αμφώ- εκχυμώσεις οφθαλμικών κογχών (racoon eyes), θλαστικό τραύμα δεξιού λοβού, ωτός, οίδημα και αιμορραγία ρινός, εκδορές και οιδήματα άνω και κάτω χείλους, θλαστικό τραύμα γλώσσας, εκδορές και οίδημα αντιβραχίου, οίδημα στην εγγύς φαλλαγγοφαλαγγικής διάρθρωσης δεξιού μικρού δακτύλου κεφαλαιμάτωμα τριχωτού.

Απεικονιστικά ευρήματα: κάταγμα ρινικού οστού, κάταγμα βάσης- παλαμιαία επιφάνεια – μέσης φάλαγγας μικρού δαχτύλου, δεξιά άκρας χειρός. Εργαστηριακώς φέρει αυξημένες τιμές CPU. Φέρει αίματα στο τριχωτό κεφαλής όπως και τούφες μαλλιών στα ρούχα και στο σώμα της.

Σε ερώτηση μου ποιος άνθρωπος την χτύπησε αν είναι ο ίδιος που την είχε φέρει στα επείγοντα, εκείνη μου απάντησε καταφατικά. Άμεσα ενημέρωσα την άμεση δράση για τις δικές της ενέργειες. Τίποτα άλλο δεν έχω να προσθέσω και υπογράφω».

Σε βάρος του ποινικολόγου, ο οποίος παραμένει κατούμενος στη ΓΑΔΑ καθώς παραπέμφθηκε σε απολογία (17/06) ενώπιον της 18ης Τακτικής Ανακρίτριας, ασκήθηκε ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Παράλληλα κινήθηκε πειθαρχική διαδικασία ελέγχου από τον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας.