Σε διαμαρτυρία οι Εποχικοί Πυροσβέστες στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Σε ένστολη συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας, καλεί το Πανελλήνιο Σωματείο Συμβασιούχων Πυροσβεστών, έξω από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή (22/10) στις 11.00π.μ καθώς, «Διεκδικούμε, Να λάβουμε μία σαφή και ξεκάθαρη απάντηση σχετικά με το εργασιακό μας μέλλον.
Δέσμευση ότι σε περίπτωση προκήρυξης, οι Εποχικοί Πυροσβέστες θα έχουν ξεκάθαρη προτεραιότητα, έναντι των υπολοίπων υποψηφίων και ότι η όποια απορρόφησή μας θα γίνει με τα ηλικιακά κριτήρια με τα οποία προσληφθήκαμε.
Άμεση απορρόφηση των Εποχικών Πυροσβεστών, με την πεπατημένη οδό, χωρίς προκήρυξη, με τον Ν.3938/11.
Δέσμευση ότι αν δεν ρυθμιστεί πρώτα το θέμα της απορρόφησης των Εποχικών Πυροσβεστών, το Πυροσβεστικό Σώμα δεν θα προβεί σε νέα προκήρυξη πρόσληψης Πυροσβεστών.
Δέσμευση ότι με το ξεκίνημα της νέας Αντιπυρικής Περιόδου, θα μάς χορηγηθούν δεύτερη στολή και Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) που να πληρούν τις προβλεπόμενες προδιαγραφές για το δύσκολο έργο της πυρόσβεσης που καλούμαστε να επιτελέσουμε. Η ασφάλειά μας είναι αδιαπραγμάτευτη ».