Σε διαμαρτυρία οι Αστυνομικοί σε όλες τις Διευθύνσεις Αστυνομίας της Επικράτειας για τον τραυματισμό του Υπαρχιφύλακα της ΥΑΤ

Γενικο κάλεσμα απευθύνει η ΠΟΑΣΥ σε αντίδραση στην προσφατη δολοφονική επίθεση οργανωμένης εγκληματικής ομάδας, σε βάρος του Υπαρχιφύλακα της ΥΑΤ.

Με τον 31χρονο Υπαρχιφύλακα της ΥΑΤ να παραμένει σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση και να δίνει μάχη για τη ζωή του, οι συναδεφλοιτου μαζικά σε όλη την επικράτεια, περισσότερο δυναμικά από ποτέ απαιτούν από την Πολιτεία να βάλει τέλος στην ανοχή και τις δολοφονικές επιθέσεις σε βάρος Αστυνομικών.

Με σύνθημα «Οι ζωές μας μετράνε», οι Αστυνομικοί της επικράτειας συμμετέχουν σε μαζική κινητοποίηση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση- πρόσκληση της ΠΟΑΣΥ προς τα στελέχη της ΕΛΑΣ σε όλες τις Διευθύνσεις Αστυνομίας της Επικράτειας, «Η με ανθρωποκτόνο πρόθεση, οργανωμένη επίθεση εναντίον της αστυνομικής δύναμης έξω από αθλητική εγκατάσταση στου Ρέντη και η δραματική κατάληξή της με τον βαρύτατο τραυματισμό του 31χρονου συναδέλφου μας, αποτελεί τη θρυαλλίδα γενικής διαμαρτυρίας σύμπασας της αστυνομικής οικογένειας με πολλαπλά μηνύματα και πολλούς αποδέκτες.

Δεν είναι μόνο το κυρίαρχο προφανές αίτημα για την πάταξη της οπαδικής βίας, για την εξάρθρωση των συμμοριών των γηπέδων και την εμπέδωση συνθηκών υγιούς αθλητισμού στη χώρα μας. Αυτήν την ώρα οφείλουμε, ως αστυνομικοί, να εκφράσουμε εμφαντικά την οργή και την θλίψη μας, ταυτόχρονα, διότι ολόκληρη η Ελληνική Αστυνομία έχει μετατραπεί σε στόχο. Η βολίδα εκτοξεύτηκε εναντίον ενός θεσμού, τον οποίο οφείλουμε να προστατέψουμε με κάθε τίμημα, διεκδικώντας από την πολιτεία να αποδείξει εμπράκτως ότι σέβεται και το θεσμό αυτό και όσους τον υπηρετούν, καθημερινά, με κίνδυνο ζωής.

Αυτήν την κραυγή αγωνίας, που φτάνει από χθες στην Ομοσπονδία μας από κάθε γωνιά της Χώρας, αποφασίσαμε να την εξωτερικεύσουμε έντονα και στοχευμένα τη Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 14.00 μ.μ. στις κατά τόπο έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας.

Σας καλούμε να συμμετάσχετε δυναμικά. Το οφείλουμε στο συνάδελφό μας. ΟΧΙ άλλα θύματα.»