Σε αυξημένη ετοιμότητα και έκτακτα μέτρα η ΕΛΑΣ, ενόψει της ψήφισης του ασφαλιστικού.

Η αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης να περάσε το Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο από την Ολομέλεια της Βουλής μέσα στο Σαββατοκύριακο, με τη ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ να έχει προκηρύξει κινητοποιήσεις και πορείες ενόψει της ψήφισης,  έχει θέσει σε επιφυλακή την ΕΛΑΣ.ΔΙΑΣ_ΑΔ_ ΕΛΑΣ

Με εντολή προς τα πληρώματα, για το ερχόμενο (απεργιακό) διήμερο και ειδικότερα τις νυχτερινές ώρες, για πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότατα, η ΕΛΑΣ τίθεται σε επιφυλακή.

Η αιφνιδιαστική απόφαση της κυνέρνησης, να θέσει προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, μέσα  στο Σαββατοκύριακο, προκάλεσε την αντανακλαστική αντίδραση των κοινωνικών και παραγωγικών ομάδων, με προαναγγελία κινητοποιήσεων και πορειών κατά τη συζήτησή του, την ερχόμενη Κυριακή(08/05).

Στις εντολές προς τα πληρώματα της ΕΛΑΣ, περιλαμβάνονται η εμφανής Αστυνομική παρουσία, καθώς και οι προληπτικοί έλεγχοι ατόμων που δε δικαιολογούν την παρουσία τους, σε αποτροπή καταδρομικών ενεργειών και καταλήψεων Δημοσίων Κτηρίων και Οργανισμών.

Στους Αστυνομικούς επίσης, έχει επισημανθεί η αυξημένη επιτήρηση σε στόχους και κτήρια υψηλού συμβολισμού, καθώς άτομα τα οποία δραστηριοποιούνται στον αντιξουσιαστικό χώρο, παρουσιάζουν εντονη κινητικότητα.

Τα μετρα της ΕΛΑΣ εχουν τεθεί σε εφαρμογή από τα ξημερώματα της Παρασκευής (06/05) και ανάλογα με την κινητικότητα και τις πολιτικές εξελίξεις του επόμενου διημέρου, αναμένεται να ενταθουν, με κορύφωση την Κυριακή (08/05) κατά τη συζήτηση του επίμαχου Νομοσχεδίου, στη Βουλή.

ΑΠΕΡΓΙΑΣτο δρόμο οι εργαζόμενοι, ζητούν την απόσυρση του ασφαλιστικου- φορολογικού Νομοσχεδίου.

Σε 48άωρη απεργία κατέρχονται με απόφαση της ΠΟΕΣΥ, οι εργαζόμενοι στον κλάδο του Τύπου, για όλα τα ΜΜΕ,  Παρασκευή (06/05) και Σάββατο (07/05) σε όλη τη χώρα, ενώ η κυνέρνηση αιφνηδιαστικά αποφάσισε να περάσει το ασφαλιστικό Νομοσχέδιο, προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής το Σαββατοκύριακο.

Χωρίς ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ, για το επόμενο 48άωρο, καθώς οι εργαζόμενοι προχωρούν σε απεργία διαμαρτυρόμενοι κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Ενώ το πρωί της Κυριακής (08/05-10.00) θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο με προσυγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στην απεργία συμμετέχει επίσης το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας (ΣΕΛΜΑ) που προκύρηξε 48ωρη απεργία με αποτέλεσμα να μη λειτουργεί το ΜΕΤΡΟ, την Παρασκευή (6/5) και το Σάββατο (7/5).

Στάση εργασίας έχουν πορκηρύξει για την Κυριακή (08/05) οδηγοί και υπάλληλοι στα λεωφορεία, από την έναρξη της πρωινής βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ, έως τη λήξη της βάρδιας.

Σε 48ωρη απεργία προχωρά η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ – Παρασκευή (06/05) και μεθαύριο Σάββατο (07/05)- ενώ στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν την Κυριακή (08/05) από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Με ανακοίνωσή της, και η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων «καλεί τους αγρότες, απ’ όλη την Ελλάδα, να πάρουν μέρος στο παναγροτικό – παλλαϊκό συλλαλητήριο στην Αθήνα, το Σάββατο 7 Μάη, στις 6 μμ, στην Ομόνοια. Στήνουμε το δικό μας «αγροτικό μετερίζι» μέσα στο παλλαϊκό συλλαλητήριο, με τα δικά μας πανό, τις σημαίες, τα αιτήματα και τα συνθήματα του αγώνα μας».

Τετραήμερη απεργία από τηνΠαρασκευή (06/05) έχει εξαγγείλει και η ΠΝΟ , με αποτέλεσμα να πλοία, να παραμείνουν δεμένα, στα λιμάνια όλης της χώρας…