Σε αυξημένη ετοιμότητα και ανάπτυξη εμφανών Αστυνομικών δυνάμεων η ΕΛΑΣ.

Αυξημένη ετοιμότητα στην ΕΛΑΣ, υπό το φόβο έκρυθμων εντάσεων, με εμφανή ανάπτυξη Αστυνομικών, περιμετρικά της Βουλής ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου.

Η πόλωση σε πολιτικό επίπεδο και η κοινωνική ένταση που επικρατεί ενόψει της επίμαχης ψηφοφορίας στη Βουλή (15/07) καθώς και διαβαθμισμένες πληροφορίες Υπηρεσιών και του Αντιτρομοκρατικού επιτελείου, για επικείμενες “καταδρομικές” και προσχεδιασμένες “δράσεις” με καταλήψεις κτηρίων -ακόμα και των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στην Πλ.Κουμουνδούρου, από ομάδες που αυτοπροσδιορίζονται στον αντιεξουσιαστικό χώρο κατά την ημέρα ψηφοφορίας στη Βουλή (15/07) έχουν θέσει σε αυξημένη ετοιμότητα την ΕΛΑΣ. Τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται υπό αυξημένη Αστυνομική επιτήρηση (14/07-10.00) καθώς και ο ραδιοσταθμός “Στο Κόκκινο”, στο ενδεχόμενο απόπειρας κατάληψης όπως έχει πραγματοποιηθεί στο παρελθόν.

Στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ληφθεί, διμοιρίες ΜΑΤ και ΥΜΕΤ έχουν αναπτυχθεί εμφανώς περιμετρικά του Κοινοβουλίου, προκειμένου να αποτρέψουν ενδεχόμενο απόπειρας κατάληψης. “Σιδερένια κιγκλιδώματα, δεν θα τοποθετηθούν εκ νέου στην περίμετρο του ΜΑΣ” διευκρινίζει Ανώτατος Αξιωματικός της ΕΛΑΣ, και για το λόγο αυτό θα αναπτυχθούν εμφανώς Αστυνομικές διμοιρίες.

Σε διαδοχικές συσκέψεις με στελέχη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και Ανώτατων Αξιωματικών της ΕΛΑΣ, έχει γίνει “ανάλυση εκτίμησης κινδύνου” σύμφωνα με πληροφορίες οι οποίες έχουν περιέλθει στις αρμόδιες Υπηρεσίες, εντοπίζεται η μεταστροφή της στάσης μελών ομάδων τα οποία αυτοπροσδιορίζονται στον αντιεξουσιαστικό χώρο, καθώς και «ανένταχτων- μπαχαλάκηδων», με κλιμάκωση δράσεων με ακτιβιστικές ενέργειες “ρομπέν των super market”, καταλήψεις κυβερνητικών κτηρίων και “καταδρομικές επιθέσεις” με ρίψεις μολότοφ, εμπρηστικές επιθέσεις, κλπ στο ενδεχόμενο ακόμη και κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, με σταδιακή κλιμάκωση μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στην ολομέλεια.

Η έντονη ανησυχία, απορρέει  στο ενδεχόμενο εκδήλωσης αντιδράσεων από ομάδες «αγανακτισμένων» και νέων υποστηρικτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι ασπάζονται θέσεις της αριστερής πλατφόρμας, και απογοητευμένοι από την κατάληξη της διαπραγμάτευσης, ενδέχεται να επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν την εύθραυστη κοινωνική και κυβερνητική σταθερότητα.