Σε απολογία κάλεσε ο Διοικητής τον Αστυνομικό για τις …τάβλες

Εγγραφες εξηγήσεις για τη φωτογραφία περιπολικού να στηρίζεται η θέση οδηγού σε τάβλες, ζήτησε ο Διοικητής της Υπηρεσίας.

Η φωτογραφία με την πλάτη του καθίσματος οδηγού, να στηρίζεται με ταβλες, την οποία δημοσιοποίησε η συνδικαλιστική παράταξη- Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών  Θεσσαλονίκης, προκάλεσε την αντίδραση του Διοικητή της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Δυνάμεων Βορείου Ελλάδος, στην οποία έχει διατεθεί το υπηρεσιακό όχημα. Καθως ο Αστυνομικός ο οποιος το ειχε “χρεωθεί” αντί να ενημερώσει άμεσα την υπηρεσία του ως όφειλε, προχώρησε στη λήψη φωτογραφιών και αναρτησή τους, σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ η ζημιά αποκαταστάθηκε άμεσα μόλις γνωστοποιήθηκε στο αρμόδιο τμήμα.

Ο Αξιωματικός απαίτησε εγγραφως εξηγήσεις από τον Αστυνομικό, ο οποίος απαθανάτισε την κατάσταση με τα υπηρεσιακά οχήματα, και τη δημοσιοποίησε στη σελίδα της συνδικαλιστικής παράταξης των Αστυνομικών της Θεσσαλονίκης.

Ο ίδιος ο Αστυνομικός εξήγησε  στον Ανώτερό του  ότι πρόθεση του ήταν η “κινητοποίηση” της Ηγεσίας – κάτι που επετυχε- στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα πληρώματα των Υπηρεσιών κατά την τέλεση των καθηκόντων τους.

Στο ενδεχόμενο ωστόσο οπως αναφέρουν πηγές της Αστυνομίας που κριθεί ότι υπέπεσε σε παράπτωμα,  βρίσκεται αντιμέτωπος με επιβολή προστίμου  από €20- €50 στη μισθοδοσία του.