Σε απολογία ΔΕΛΤΑ, για καταγγελίες συλληφθέντων σε επεισόδια στα Εξάρχεια..

Σε ανωμοτί παροχή εξηγήσεων κλήθηκαν Αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ, ύστερα από καταγγελίες συλληφθέντων (17/09) σε βάρος τους, κατά τη διάρκεια επεισοδίων στην περιοχή των Εξαρχείων.
Οχτώ Αστυνομικοί από τους συνολικά 50Ειδικούς Φρουρούς, πληρώματα δικύκλων της ομάδας ΔΕΛΤΑ* οι οποίοι υπαγράφουν τις εκθέσεις συλλήψεων εννέα ατόμων, σε εκτεταμένα επεισόδια στην περιοχή των Εξαρχείων (17/09), κλήθηκαν σε ανωμοτί παροχή εξηγήσεων το πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης. Είχαν προηγηθεί καταγγελίες των συλληφθέντων και συνηγόρων τους, για υπέρμετρη Αστυνομική βία κατα την ακινητοποίηση και σύληψη τους.

Με εντολή του Αρχηγου της ΕΛΑΣ, είχε διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση ενώ είχε ανατεθεί η διενέργεια προκαταρκτική εξέταση στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, στο πλαίσιο της διερέυνησης της υπόθεσης, οι Αστυνομικοί είχαν κληθεί ως ύποπτοι, σε ανωμοτί παροχή εξηγήσεων. Όπως ισχυρίζονται, δεν άσκησαν βία παρά τις επιθέσεις που δέχθηκαν, και η όποια αναγκαία βία ασκήθηκε ήταν στο πλαίσιο της δέσμευσης των συλληφθέντων.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε (12/10) στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ο οποίος θα εξετάσει τη δικογραφία, και στο ενδεχόμενο να ασκήσει Διώξεις κατά των Αστυνομικών, θα κληθούν σε απολογίες. Οι συλληφθέντες ωστόσο στις καταθέσεις του ισχυρίζονται ότι δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσουν του Αστυνομικούς, οι οποίοι φορόυσαν κράνη και εσωτερικά αντιανεμικά λαιμού, ενώ αναμένονται οι ιατροδικαστικές εκθέσεις, τεσσάρων από τους εννέα συλληφθέντες για τους οποίους είχαν εκδοθεί εισαγγελικές παραγγελίες με τα ευρήματα αναφορικά με τις καταγγελίες τους.