Σε αγορά Canadair, προσανατολίζεται η Πολεμική Αεροπορία.

Την αγορά νέων πυροσβεστικών αεροσκαφών σε αντικατάσταση των παλιών τύπου Canadair 215, προωθεί σε συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας.

Η αγορά νέων πυροσβεστικών αεροσκαφών έχει τεθεί και κατά το παρελθόν, ωστόσο το κόστος και οι αρνητικες εισηγήσεις, ήταν απαγορευτικές κυρίως λόγω κόστους. Αν και η επιβάρυνση του προυπολογισμού υπολογίζεται με επιπλέον 200 εκτ.€, κρίνεται πλέον επιτακτική η δαπάνη, με τον αρμόδιο Υπουργό να αναφέρει χαρακτηριστικά «του χρόνου λόγω παλαιότητας του στόλου -ορισμένα από αυτά είναι ηλικίας περίπου 40 ετών- κινδυνεύουμε να έχουμε μόνο οκτώ πυροσβεστικά αεροπλάνα διαθέσιμα από τα 21 που ήταν μέχρι προ τριετίας ολόκληρος ο στόλος μας. Και αυτό σημαίνει εκτεταμένες καταστροφές από πυρκαγιές ακόμη και σε ήπιες κλιματολογικές συνθήκες».
 Χαρακτηριστική είναι η έκθεση της Πολεμικής Αεροπορίας, η οποία συντάχθηκε μετά τις φωτιές του 2007, στην οποία είχε προταθεί η αντικατάσταση του στόλου, με τη δυνατότητα επιχειρησιακής ετοιμότητας. «Σε βάθος χρόνου, τουλάχιστον εξαετίας, δεν θα επηρεαστεί η λειτουργικότητα και η δομική ακεραιότητα και δεν θα αντιμετωπιστούν μείζονα προβλήματα υποστήριξης των έξι αεροσκαφών Canadair 215» που αγοράστηκαν το 1976.
 Για τα υπόλοιπα οχτώ ίδιου τύπου αεροσκάφη τα οποιαι προστέθηκαν στο στόλο το 1984 δεν αναμένεται, σύμφωνα με την έκθεση, να αντιμετωπίσουν προβλήματα «σε βάθος χρόνου τουλάχιστον δεκαετίας». Ωστόσο η κατάσταση σήμερα -επτά χρόνια μετά- οριακή, και ήδη έχουν γίνει ενέργειες  ώστε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να προχωρήσει στην αγορά νέων αεροσκαφών.