ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ : Μια 28άχρονη νεκρή, 6 πολυτραυματίες – εκτός κινδύνου -, 2 ελαφρά τραυματίες

Μια νεκρή και 8 τραυματίες είναι ο απολογισμός σε καραμπόλας οχημάτων (12/12-19.15) στο ύψος των διοδίων Σχηματαρίου.

image

Μια 28άχρονη κοπέλα είναι νεκρή στη φονική καραμπόλα περίπου 40 οχημάτων (12/12) η οποία επέβαινε σε όχημα με δύο ακόμα άτομα με κατεύθυνση από Λάρισα προς Αθήνα. Οι διασώστες παρέλαβαν τη νεαρή γυναίκα ασφιγμη, κατάφεραν ωστόσο να την επαναφέρουν, κατέληξε ωστόσο συνεπεία των πολλαπλων τραυμάτων που εφερε στπ Νοσοκομείο της Χαλκίδας. Ο ένας από τους άλλους δύο επιβαίνοντες, μεταφέρεται στον Ερυθρό, προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.
Στην καραμπόλα, ενεπλάκη και λεωφορείο που μετέφερε σχολική εκδρομή από Καβάλα του 5ου Γενικού Λυκείου Περιστερίου, δύο νταλικες και ΙΧΕ. Το τροχαίο δυστύχημα, σημειώθηκε στο 60χλμ της Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας στο ρεύμα προς Αθήνα.
Η σύγκρουση οφείλονται σε λανθασμένη σήμανση -εκτελούνται έργα χωρίς φωτεινή ένδειξη, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες- με περιορισμένη ορατότητα για τους οδηγούς, ενώ η πρόσφατη ασφαλτόστρωση σε συνδυασμό με την έντονη βροχόπτωση, υγροποιησε τη βενζίνη στην πίσσα που χρησιμοποιήθηκε με το οδόστρωμα να γίνεται εξαιρετικά ολισθηρό.
Από το ΕΚΑΒ, 8 ασθενοφόρα έχουν μεταβεί στο σημείο, 4 ασθενοφόρα από Αθήνα και κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ καθώς και 2 ασθενοφόρα από Χαλκίδα. Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Χαλκίδας. 
Σε επιφυλακή ο Ερυθρός Σταύρος.
Εκτροπές κυκλοφορίας από το Εθνικό δίκτυο, στον κόμβο Σχηματαρίου, μέσω της ΠΕΟ Αθηνών Λαμίας ρεύμα προς Αθήνα.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport