«Σας αγαπάμε…!» -Το φυλλάδιο που θα μοιράσει η κυβέρνηση στο λιμάνι του Πειραιά

Ενημερωτικό φυλλάδιο για να πείσουν όσους λαθρομετανάστες και πρόσφυγες παραμένουν στο λιμάνι του Πειραιά να το εγκαταλειψουν θα μοιράσει το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σε συνεργασία με το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος.

image

Γραμμένο σε 4 γλώσσες (αραβικά, φαρσί, ελληνικά και αγγλικά) αυτό το φυλλάδιο 32 σελίδων θα μοιράζεται απο το πρωί της Δευτέρας (11/04) σε πρόσφυγες και λαθρομετανάστες οι οποίοι διαβιούν στο λιμάνι του Πειραιά. Θα προσπαθήσει η κυβέρνηση να μεταπεισει τους χιλιάδες λαθρομετανάστες που παραμένουν στον Πειραιά, μετά την (αποτυχημένη) επιχείρηση που ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής (08/04) με επικεφαλής το Λιμενάρχη, ο οποίος ενημέρωνε με ντουντούκα, ότι πρέπει να εγκαταλείψουν το χώρο.

image
«Τα σύνορα για την Ευρώπη είναι πια από παντού κλειστά και δυστυχώς υπάρχει καμία ελπίδα να ανοίξουν άμεσα», καταγράφεται στο φυλλάδιο, ενώ προτρέπει τους λαθρομετανάστες να μετακινηθούν στα κέντρα φιλοξενίας και Κράτησης, καθώς από εκεί θα μπορέσουν να καταγραφούν στους επίσημους καταλόγους για τη μετεγκαταστασή τους στην Ευρώπη.

image

Η κυβέρνηση διατυπώνει τη θέση ότι κάποια από τα κέντρα φιλοξενίας «δεν είναι ακόμα πολύ καλά οργανωμένα και δεν έχουν ακόμα λειτουργήσει όπως θέλουμε» ενώ σε άλλο σημείο σημειώνει «Σας ζητάμε να πάτε και μέρα με τη μέρα θα τα κάνουμε καλύτερα».

image

image

«Σας ζητάμε να συνεργαστείτε με το Λιμενικό Σώμα και τους αλληλέγγυους φιλους σας, ωστε να μεταφερθειτε στα Κεντρα Υποδοχής σε ολη την Ελλάδα» σε απολογητικό ύφος το κείμενο στα ελληνικά απευθύνεται στους λαθρομεταναστες. Ενώ σε άλλο σημείο «Σας υπενθυμίζουμε ότι όπου και αν βρίσκεστε τα έξοδα μετακίνησης διαμονής σίτισης και υγειονομικής φροντίδας, αναλαμβάνει αποκλειστικά το ελληνικό κράτος» σημειώνεται με έντονη γραμματοσειρά στο φυλλάδιο .
image

Το ενημερωτικό φυλλάδιο συντάχθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σε συνεργασία με το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος.
image